• HSN

Hervormde Schoolvereniging Nijkerk viert honderdste verjaardag

NIJKERK Dit jaar, 2019, viert de Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk (HSN) haar 100-jarig jubileum. In het kader daarvan is onder meer in Museum Nijkerk de tentoonstelling '100 jaar onderwijs op de HSN' ingericht. Deze kleinschalige expositie geeft bezoekers een indruk van een eeuw onderwijs op de verschillende HSN-scholen. De tentoonstelling is te zien van 18 september tot en met woensdag 30 oktober. Museum Nijkerk is gevestigd aan de Venestraat 16 en is op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Maar rondom het 100-jarig jubileum van de HSN vinden deze week meerdere activiteiten plaats. Op vrijdag 20 september ontvangen alle personeelsleden en ieder gezin het HSN-jubileummagazine dat speciaal voor dit eeuwfeest verschijnt. In het magazine staan onder andere verhalen, interviews, foto's en een historisch overzicht.

Op vrijdag 20 en maandag 23 september treedt Matthijs Vlaardingerbroek op in De Fontein. Hij speelt dan voor alle leerlingen van de HSN de voorstelling '100 jaar schatrijk'.

In oktober staan nog meer jubileumactiviteiten gepland. Op woensdag 9 oktober vindt om 19.00 uur een jubileumviering en dankdienst plaats in de Grote Kerk, aan de Holkerstraat 1. De feestelijke afsluiting van 'het feest van de eeuw' volgt in de week van 18 oktober. Alle HSN-scholen organiseren dan hun eigen feestweek.