• Archief BDUmedia

Ondernemer van den Tweel nieuwe eigenaar Paasbos

NIJKERK Ondernemer Gerard van den Tweel uit Nijkerk is de nieuwe eigenaar van winkelcentrum Paasbos. Hij heeft het centrum teruggekocht van Aprisco in Assen waaraan hij het complex in de jaren negentig, in combinatie met de Oosterpoort, verkocht.

Wijnand Kooijmans

,,Het is een mooi winkelcentrum", zegt de ondernemer, op weg naar Schiphol. ,,Ik ben bijzonder tevreden met de aankoop maar belangrijk is dat ook de ondernemers in Paasbos tevreden zijn." Hij hoopt binnen één tot twee jaar een visie te kunnen ontwikkelen waarin de toekomst van het winkelcentrum wordt gewaarborgd. ,,Dan heb je nog vergunningen nodig, waardoor het zeker vier tot vijf jaar duurt voor alles is afgerond. Maar ik heb geen haast."

BEWONERS Bij de ontwikkelingen van zijn plannen wil Van den Tweel vooral ook de bewoners van de wijken Paasbos en Strijland betrekken. ,,Dan heb je het toch over een wijk met zo'n zesduizend mensen. Die hebben recht op goede voorzieningen." Daarnaast betrekt hij de ondernemers bij het maken van zijn plannen en gaat hij in overleg met de Woningstichting Nijkerk. ,,Die zijn al bezig woningen te renoveren."

Het winkelcentrum Paasbos stamt uit de jaren zeventig. ,,Het is best hier en daar verpauperd", zo zegt de Nijkerkse ondernemer. ,,Gelukkig is er hier en daar al enige renovatie geweest, zoals vorig jaar nog het pand van de Aldi. Nu moeten we kijken naar de overige panden, je moet toch ergens beginnen."

GEMEENTE Van den Tweel hoopt ook op medewerking van de gemeente Nijkerk. ,,Ik rij 's avonds vaak een rondje langs mijn eigendommen. Of dat nu 't Hart van Holland is of het winkelcentrum. Dan zie ik bij Paasbos, of het nu 's avonds negen of tien uur is, jongeren rondhangen. Er zijn brandjes, er is brandstichting. Met meer toezicht van politie en de boa's van de gemeente Nijkerk is dat op te lossen. Misschien moet er elders wel een voorziening komen voor jongeren. Nu heeft de omgeving er overlast van."

Met het laten meepraten van de bewoners van de wijk wil Van den Tweel ook peilen of het huidige winkelaanbod volstaat of dat er behoefte bestaat aan uitbreiding. Tevens vindt hij dat de plannen voor het winkelcentrum gepaard kunnen gaan met de bouw van woningen. Vooral is er, zo zegt hij, veel vraag naar zorgappartementen in de gemeente Nijkerk.

PANDEN Ondernemer Van den Tweel is ook op andere terreinen actief. Zo heeft hij panden gekocht aan onder meer de Oosterstraat en de Langestraat die in het bezit waren van vastgoedbedrijf Scheer en Foppen in Harderwijk. Het gaat veelal om leegstaande panden zoals de winkel van Op = Op en MS Mode. Hij vindt het nog te vroeg om over zijn plannen met deze panden te praten.

Maar duidelijk is dat de ondernemer, onder meer eigenaar van de AH in Nijkerk, vindt dat, naast Paasbos, ook de binnenstad van Nijkerk een steuntje in de rug nodig heeft en leegstand zo veel mogelijk moet worden voorkomen. Alles met het doel meer mensen naar de binnenstad te trekken. Daaraan ontbreekt het volgens Gerard van den Tweel momenteel.