• Archief BDUmedia

OmroepN kiest voor lokaal

NIJKERK OmroepN werkt sinds 2014 samen met Radio Barneveld, Veluwe FM en sinds kort ook met Harderwijk FM onder de naam 'VOC Lokaal'. De samenwerking bestaat op dit moment uit het delen van programma's, middelen en het verlagen van het kostenniveau. Na drie jaar samenwerking constateert OmroepN echter, dat de lokale identiteit onder druk is komen te staan. Om die reden is besloten de koers ten aanzien van de lokale programmering te wijzigen.

Dat laat OmroepN in een persverklaring weten. OmroepN zal blijven samenwerken binnen VOC Lokaal, maar zal in de programmering meer aandacht gaan besteden aan de eigen regio. ,,Dit betekent dat OmroepN meer programma's gaat uitzenden die gericht zijn op haar eigen verzorgingsgebied. Met de nieuwe programma's wordt er een kwaliteitsimpuls gegeven aan de programmering en wordt de lokale identiteit beter gewaarborgd'', zegt voorzitter Ari-Jan van de Bunt van OmroepN.

,,Dat we voor een andere koers kiezen betekent niet dat er geen draagvlak is voor de vorming van de streekomroep. We geloven nog steeds in samenwerking zoals deze door de OLON/NLPO wordt voorgesteld en we zien goede kansen voor een sterke streekomroep in deze regio."

De komende maanden zullen door de omroepen gebruikt worden om te komen tot een gezamenlijke organisatie die in staat is om het gehele verzorgingsgebied beter te voorzien van nieuws, politiek, sport, cultuur en lokale informatie. Uiteraard worden er nog steeds programma's van de partneromroepen gebruikt en ook de programma's van OmroepN blijven onverminderd voor de partners beschikbaar.

,,Tegelijkertijd wordt er los van de programmering door de gezamenlijke besturen gewerkt aan de vorming van een slagvaardige organisatie'', besluit Van de Bunt. ,,Eén die ook in de toekomst de lokale identiteit kan behouden en de positie in die samenleving kan versterken.''