• Mathilde Dusol
  • Mathilde Dusol

Officiële start Jeugdsportfonds

NIJKERK Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh heeft samen met Rita Weeda, van stichting Jeugdsport Gelderland, in de aula van het Corlaer College een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hiermee is het Jeugdsportfonds voor de gemeente Nijkerk officieel gestart. ,,Sport is leuk en kinderen worden er fysiek, sociaal en mentaal sterker van. Ook krijgen ze meer zelfvertrouwen en de eigenwaarde groeit. Elk kind moet kansen krijgen om mee te doen. Ik ben heel blij dat wij hier nu echt mee zijn gestart", aldus wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh.

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Met het project de Corlaer Cycling expeditie hebben leerlingen van het Corlaer College in Nijkerk dit jaar € 12.750,- opgehaald voor het Jeugdsportfonds in de gemeente Nijkerk. Ook is er steun van de Lionsclub Nijkerk. Zij haalden met het evenement 'Proef de herfst' € 4650,- op.

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning vanuit het Jeugdsportfonds Nijkerk moet er een aanvraag ingediend worden. Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen dit niet zelf doen. Alleen professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg kunnen de aanvraag indienen als zij intermediair van het Jeugdsportfonds in Nijkerk zijn. Om een kind op deze manier te laten sporten, moeten sportverenigingen zich ook aanmelden. Jeugdsportfonds Gelderland informeert alle betrokkenen, inclusief de sportverenigingen, over de werkwijze en zal daarbij ook aangeven hoe intermediairs/sportverenigingen zich kunnen aanmelden.