• Martijn Beekman

Oefentoestellen en de waterrolstoel afwezig in zwembad

NIJKERK De beide bestaande zwembaden binnen de gemeente Nijkerk moeten tot de opening van het nieuwe zwembad in stand worden gehouden, compleet met alle toebehoren.

Wijnand Kooijmans

Dat standpunt wordt ingenomen door Ries van Elteren van De Lokale Partij. Het feit dat een deel van de oefentoestellen en de waterrolstoel niet meer aanwezig zijn in zwembad De Slag in Hoevelaken maakt dat hij hierover vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Van Elteren werd op het gemis van de toestellen gewezen door een bezoeker van het zwembad. Juist de waterrolstoel is, zo geeft hij aan, voor gehandicapten van groot belang voor het uitvoeren van oefeningen en is voor hen vaak de enige mogelijkheid om gebruik van het bad te kunnen maken.

Gevraagd naar het ontbreken van de toestellen kreeg de bezoeker te horen dat de nieuwe exploitant Optisport hiervoor dan maar moet zorgen. Van Elteren wil nu van het college weten of zij op de hoogte is van het ontbreken van de toestellen. En wat daarvan de reden is.

Hij vraagt het college dan ook maatregelen te nemen zodat de toestellen weer terug keren in het bad voor gebruik door bezoekers. En op welke termijn dit gaat gebeuren. Per 1 januari is Optisport verantwoordelijk voor de exploitatie van beide zwembaden. Deze taak is overgenomen van SRO. De verwachting is dat het nieuwe zwembad nog in het eerste kwartaal van dit jaar kan worden geopend.