• Rijkswaterstaat

Nijkerkerbrug vanaf donderdag gesloten voor verkeer

NIJKERK De Nijkerkerbrug gaat deze week tijdelijk dicht. Tijdens de afsluiting wordt het brugdeel boven de Slingerweg vervangen. Ook worden de laatste voegen in het wegdek vernieuwd. Voor fietsers, bromfietsers en voetgangers vaart er een veerpont. Het overige verkeer moet omrijden via de N302 (Harderwijk) of via de A27 (Stichtse Brug).

Vanaf donderdag 7 juni 19.00 uur tot dinsdag 12 juni 06.00 uur is de brug gesloten voor al het verkeer. Het brugdeel boven de Slingerweg is onder meer beschadigd door aanrijdingen. Tijdens de afsluiting wordt dit brugdeel daarom vervangen. Als het werk volgens planning verloopt is de brug dinsdag 12 juni om 06.00 uur weer open voor verkeer.

OMLEIDING Tijdens de afsluiting van de brug geldt er voor gemotoriseerd verkeer een omleidingsroute over de N302 (Harderwijk) of over de A27 (Stichtse Brug). Voor fietsers, bromfietsers en voetgangers vaart er vanaf donderdag 7 juni 19.00 uur een veerpont vanaf de Slingerweg naar de haven Zuidwal in Nijkerk. Verkeersborden geven de opstapplaatsen aan. De veerpont vaart vanaf van 06.00 tot 21.00 uur.

Actuele informatie over de werkzaamheden, weekendafsluitingen en verkeersmaatregelen is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl/n301-Nijkerkerbrug.