• De winnende foto van Benedict Jansen.

Nijkerker Benedict Jansen wint kraanwatertappunt voor gemeente

NIJKERK Er komt een nieuw kraanwatertappunt in Nijkerk. Benedict Jansen uit de gemeente Nijkerk heeft meegedaan aan een selfie-actie van drinkwaterbedrijf Vitens en zo voor de gemeente een openbaar tappunt voor drinkwater gewonnen. Het tappunt komt in overleg met de gemeente te staan bij de school van de zoon van Jansen, Basisschool Holk.

 

Vitens bestaat dit jaar tien jaar in haar huidige vorm en viert dit door honderd kraanwater tappunten weg te geven. Om het tappunt te winnen kunnen deelnemers een selfie met kraanwater insturen die ze hebben gemaakt op een festival, in een café of restaurant. Op www.kraanwaterkaart.nl kunnen deelnemers de selfie uploaden. Benedict Jansen uit Nijkerk heeft dat gedaan. Het tappunt wordt voorzien van de naam van de winnaar en de gemeente.

 

Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren. Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. Kraanwater wordt gewonnen uit lokale bronnen en is duurzaam, lekker en gezond.

De actie is onderdeel van de meerjarige 'Kraanwater Graag' campagne waarmee Vitens iedereen bewust willen maken van de waarde van kraanwater.