• Zomerfeestweek Nijkerk

Nijkerk sluit bouwvak af met zomerfeestweek

NIJKERK Traditiegetrouw is het Plein in Nijkerk in de laatste week van de bouwvak het decor voor de zomerfeestweek. Van 18 tot en met 25 augustus vinden er leuke activiteiten plaats voor iedereen in Nijkerk. Van beachvolleybal tot muziekevenementen en van kinderactiviteiten tot een openluchtbingo.

De zomerfeestweek start zaterdag met de Dweil- en Smartlappendag. Dweilorkest de Batenbouwers en Shantykoor Ede zorgen van 12.00 tot 18.00 uur voor vrolijke muziek. Deze dag vinden ook de Nijkerkse Promotiedag (van 14.00 tot 17.00 uur) en de Kinderdag (van 12.00 tot 17.00 uur)  plaats. Nijkerkse stichtingen, (sport)verenigingen en bedrijven kunnen zich hier laten zien. Voor de kinderen is er een springkussen, schmincken, poppentheater Trollemor en een bellenblaasartiest. De avond wordt feestelijk afgesloten door Groove NRG, een coverband uit Amersfoort, ook bekend van de Bende van Niekark. De band treedt op van 18.00 tot 23.00 uur.

BEACHVOLLEY Maandagavond gaat het Buijtenhuis Nijkerk B.V. beachvolleybaltoernooi van start. Drie avonden lang strijden de teams om de felbegeerde titel. Maandag en dinsdag staan de reguliere wedstrijden op het programma en op
woensdagavond wordt de finale gespeeld. De wedstrijden vinden plaats van 19.00 tot 22.30 uur.

Op dinsdagmiddag wordt de fietstocht 'Van alles Wat' gehouden. De fietstocht start om 13.00 uur op het Plein en gaat door de polders, langs het water en door de bossen van Nijkerk, Putten en Ermelo. Deelname kost 1,00 euro per persoon.

OPENLUCHTBINGO Woensdag kan iedereen weer aanschuiven voor de grote openluchtbingo op het Plein. De bingo begint om 13.30 uur. Cadeaus worden gesponsord door de Nijkerkse ondernemers. Meedoen kan al vanaf 1,00 euro voor een losse kaart. Een volledig boekje voor tien rondes kost 7,50 euro. Daarnaast is er nog een superronde met grote prijzen. Een kaart voor deze superronde kost 2,50 euro. 

NACHT VAN NIJKERK De Nijkerkse Ondernemersvereniging houdt donderdag de jaarlijkse Nacht van Nijkerk. Van 18.00 tot 22.00 uur is er een braderie in het centrum en daarna gaat het feest nog door tot 03.00 uur bij de verschillende horecagelegenheden. Zaterdagavond wordt de zomerfeestweek afgesloten met verschillende dj's op het Plein, van 17.00 tot 23.00 uur.