• Arjen Gerritsma/Graphic Sound

Nijkerk maakt zich op voor de 31ste Sportmarathon

NIJKERK Bar Sporthal Watergoor houdt dit weekend voor de 31ste keer in successie de Sportmarathon. Het omvangrijke sportevenement start vrijdag om 18.30 uur in sporthal Watergoor en stopt traditiegetrouw vierentwintig uur later op zaterdagavond.

Dertien teams hebben zich ingeschreven voor de marathon. Naast  sporten zoals zaalvoetbal, tennis, volleybal, waterpolo en handbal, staan meerdere sfeervolle activiteiten op het programma. Bijvoorbeeld tobbedansen, vrachtauto trekken, roeien en als klapstuk op de vrijdagavond: de Wim van Slooten playbackshow in Bar Watergoor. Op zaterdagmiddag zijn er weer heerlijke halve kippen van de XXL-grill verkrijgbaar verzorgd door Van de Pol catering.

De Sportmarathon, een fenomeen onder sportminnend Nijkerk, geniet bekendheid door de gemoedelijke en gezellige sfeer. ,,En dat alles in de olympische gedachte, meedoen is belangrijker dan winnen", zegt medeorganisator John van de Pol van Bar Watergoor. De prijsuitreiking is zaterdagavond om 19.00 uur in Watergoor. Voetbalvereniging Sparta Nijkerk won de laatste editie van de Sportmarathon. De toegang bij alle sportevenementen is gratis, radio VOC Lokaal verzorgt de gehele 24 uur live uitzendingen vanuit sporthal Watergoor.