• Aalt Guliker

Nijkerk geniet van jonge muziektalenten in de Kruiskerk

Zaterdagavond 21 maart gaf de Stichting Muziek Promotie Nijkerk haar laatste concert van het seizoen 2014-2015 en de SMPN was zeer verheugd dat zoveel jonge mensen de weg naar de Kruiskerk in Nijkerk hadden gevonden.

De Fancy Fiddlers waren uitgenodigd, een strijkersensemble bestaande uit ca. 20 jonge viool- en cellotalenten. Dat ze talent hadden werd al heel snel duidelijk. Voor de pauze werden werken ten gehore gebracht van Bach, Tonny Eyk en de Kunau variaties van Andriessen loepzuiver gespeeld en het publiek genoot met volle teugen. De passacaglia voor viool en altviool die de tweeling Mayu en Take Konoye speelden was ronduit subliem. Ook na de pauze was het concert van een zeer hoog niveau met werken van Haydn, Mendelssohn en Borodin. Ook het Rondo van Dvorak met cellist Charles Watt oogstte grote bewondering. Met een daverend applaus gevolgd door een toegift kwam veel te snel een einde aan dit prachtige concert.

Het volgende concert van de SMPN is op zaterdag 10 oktober 2015 als het Hexagon Ensemble optreedt in de Fontein in Nijkerk.