• Marcel Schaap

Nieuwjaarsbijeenkomst Hoevelaken

HOEVELAKEN De Lions Club Hoevelaken houdt op 4 januari traditiegetrouw een nieuwjaarsbijeenkomst in Dorpshuis De Stuw, waarbij (oud-)Hoevelakers elkaar op een informele manier kunnen ontmoeten. 'Hoevelaken in 1993 en 25 jaar later' is de titel van de fototentoonstelling, die de Stichting Historisch Hoeflake dit keer vanwege haar 25-jarig jubileum presenteert.

Het is al weer voor de negentiende keer dat Lions Club Hoevelaken een nieuwjaarsbijeenkomst organiseert. Toen Hoevelaken in het jaar 2000 werd samengevoegd met de gemeente Nijkerk, besloot Lions Club Hoevelaken de traditie van nieuwjaarsrecepties in Hoevelaken voort te zetten maar er wel een eigen invulling aan te geven.

TRADITIE Zo werd er een nieuwe traditie geboren, die jaarlijks resulteert in honderden bezoekers. Dit mede dankzij de fototentoonstellingen, die de fotocommissie van de Stichting Historisch Hoeflake – nu ook al weer 19 jaar – samenstelt. Ieder jaar wordt er een nieuw thema gekozen, waarna in het eigen archief een zoektocht begint naar bij het onderwerp passende foto's.

JUBILEUM Het thema van de fototentoonstelling is gekozen naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van Historisch Hoeflake in 2018. Er zijn foto's te zien, die in 1993 zijn gemaakt. Daarnaast zijn actuele foto's met hetzelfde onderwerp te zien. En zo kunnen op vrijdagavond 4 januari 2019 Hoevelakers en oud-Hoevelakers weer de beste wensen uitwisselen én - vaak met veel herkenning - genieten van enkele honderden foto's.

Dorpscentrum De Stuw opent op vrijdag 4 januari om 19.30 uur zijn deuren voor de Nieuwjaarsbijeenkomst.

Op de websites van www.lc-hoevelaken.nl en www.historischhoeflake.nl kunt u meer informatie vinden over respectievelijk Lions Club Hoevelaken en de Stichting Historisch Hoeflake.