• Janneke en Peter Paas zijn in 2007 begonnen met een muziekpraktijk.

    Arjen Gerritsma/Graphic Sound

Nieuwe locatie voor Muziekschool

NIJKERK De nieuwe Muziekschool Nijkerk, van Peter en Janneke Paas, wordt op zaterdag 16 april geopend door wethouder Marly Klein, om 19.00 uur. Aansluitend daarop vindt er een jamsessie plaats door de leerlingen en muziekcoaches.

Belinda van der Horst

 

Het echtpaar Paas is in 2007 begonnen met een succesvolle muziekpraktijk aan huis. Beide hebben een muzikale carrière opgebouwd. Peter heeft piano en keyboards gestudeerd en is autodidact gitaar, basgitaar en drums. Janneke is zangeres, docent zang- en expressie en songwriter. In 2013 openden zij hun Muziekschool Nijkerk aan de Brede Beek met vijftig leerlingen.

 

GROEI In de afgelopen drie jaar groeide het leerlingental naar 150 en het team muziekcoaches naar acht personen. Een groter pand was gewenst. Er is lang gezocht naar een nieuwe locatie. ,,Het moet voor kinderen veilig zijn om er heen te fietsen. En qua geluid moet de muziekschool geen overlast veroorzaken", zegt Janneke. Het voormalige pand van Drukkerij Van Hout bleek uitermate geschikt. Er zijn vier lesruimtes gecreëerd en een podiumzaal waarin jamsessies in bandsetting gehouden worden. ,,Jamsessies zijn spontaner en minder formeel dan een concert", zegt Janneke. De podiumzaal met professionele verlichting is een absolute blikvanger.

De muziekschool is door Janneke bijzonder smaakvol en eigentijds ingericht en uitgevoerd in de tinten grijs en roze. De entree is in huiskamerstijl ingericht, waarmee het aantrekkelijk wordt om er even te pauzeren of te wachten met een kopje koffie, tijdschrift of tv kijken. ,,De huiskamer heeft een toegevoegde waarde. De leerlingen en ouders maken contact met elkaar, het is minder individueel", aldus Janneke. Op 1 oktober 2015 werd de Muziekschool in gebruik genomen. Ondertussen werd het pand stukje bij beetje opgeknapt en ingericht. 

,,We hebben allebei het musiceren van huis uit meegekregen. Het is een vorm om je te kunnen uiten. Samen muziek maken is onze passie. Ergens naar toe werken, de spanning, het zelfvertrouwen kweken en een uitdaging om je grenzen te verleggen. Kennis overdragen is ontzettend leuk. Het is heel mooi om te zien hoe leerlingen groeien en het muziek maken ervaren", zegt Janneke.

 

LESSEN ,,Er wordt les gegeven in piano, keyboard, zang, akoestisch en elektrische gitaar, basgitaar en drums. Voor de groepen 4 en 5 van de basisscholen is er de cursus 'Muziek 4 Kids', waarin ze spelenderwijs kennis maken met muziek(instrumenten). We hebben een eigen lesmethode ontwikkeld. We willen in de toekomst ons aanbod met DJ-lessen gaan uitbouwen. Digitale muziek is van vandaag", vertelt Peter.

Doelstelling is om het ledental te verdubbelen. Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom. Men kan privé, duo of groepslessen (max. zes personen) volgen. Drie keer per jaar wordt er een jamsessie georganiseerd. Een proefles is gratis.

 

Muziekschool Nijkerk, Wallerstraat 125, tel. 033 - 2454571, e-mail: info@muziekschoolnijkerk.nl of www.muziekschoolnijkerk.nl