• import

Nieuwe Jaap van der Krol-bad eind mei open

NIJKERK Het Jaap van der Krol-bad in Nijkerk is zo goed als af, meldt de gemeente. Half mei draagt de gemeente het bad over aan exploitant Optisport. Optisport kan dan de laatste zaken regelen en de verenigingen die gebruikmaken van het zwembad krijgen de mogelijkheid om het bad uit te proberen. Zo kunnen de laatste 'kinderziektes' die zij tegenkomen, worden opgelost. Het officiële openingsweekend vindt vervolgens plaats op 26 en 27 mei.


Op 26 mei zijn er van 10.00 tot 18.00 uur allerlei workshops en demonstraties waar belangstellenden naar kunnen kijken of aan mee kunnen doen. Voorbeelden daarvan zijn: zeemeermin-zwemmen voor de kinderen, aqua-aerobics, enzovoort. Enkele verenigingen uit de gemeente Nijkerk werken mee aan een afwisselend programma.
Daarnaast is er muziek, eten en drinken en zijn er buitenactiviteiten, zoals een springkussen en enkele optredens van muziekverenigingen uit de gemeente. Het precieze programma zal Optisport binnenkort bekendmaken.

Op 27 mei is het van 10.00 tot 17.00 uur piekendag in het nieuwe zwembad. Iedereen kan dan voor 1 euro komen zwemmen. Optisport zorgt ook voor een groot klimkussen in het bad voor extra waterplezier. Natuurlijk is ook de glijbaan in gebruik met een elektronische snelheidsmeting. Binnenkort verspreidt Optisport huis-aan-huis een krant waarin meer informatie over het openingsweekend en het zwemaanbod in het Jaap van der Krol-bad aan de Amersfoortseweg staat.