• Aart Heimensen, burgemeester Gerard Renkema, Gerda Heimensen en Stefan Pompe.

    Wijnand Kooijmans

Nieuwe gemeentegids overhandigd

NIJKERK Gerda Heimensen heeft het eerste exemplaar van de gemeentegids 2019 van Nijkerk in ontvangst mogen nemen uit handen van burgemeester Gerard Renkema.

Wijnand Kooijmans

Na haar kregen Aart Heimensen en Stefan Pompe een exemplaar. Zij zijn initiatiefnemers voor het woonproject Holkerbeek. Een foto van dit project, gemaakt met een drone, siert de voorpagina van de gids. Het is een inzending van de fotowedstrijd die door de gemeente werd uitgeschreven.

Tussen de betrokken bewoners van het CPO-project in de wijk Doornsteeg is het nodige overleg gevoerd met de gemeente. Maar uiteindelijk is men, zo geeft Renkema aan, er gezamenlijk uitgekomen. Ook heeft de straatnaamcommissie twee keer vergaderd over de naam Holkerbeek. Een samenvoeging van de Holkerweg en de Dammersbeek welke langs het gebied stroomt.

In de nieuwe gemeentegids zijn onder meer de contactmogelijkheden bij de gemeente, informatie over de gemeenteraad, adressen van organisaties, bedrijven en verenigingen opgenomen uit de gemeente Nijkerk. Ondanks de opkomst van digitale mogelijkheden wordt de gids, zo is de indruk van burgemeester Renkema, nog veelvuldig geraadpleegd.

De gids is onder meer verkrijgbaar in het stadhuis, de verschillende uitgiftepunten in de gemeente, de bibliotheek Nijkerk, verpleeghuis De Pol, Huize St. Jozef, gezondheidscentrum Corlaer, gezondheidscentrum Nijkerkerveen en de bibliotheek in Hoevelaken.

Ook is de gemeentegids digitaal te raadplegen.