• Harry Koelewijn

Nieuwbouw in Hoevelaken komt op stoom

HOEVELAKEN Wethouder Wim van Veelen en directeur-bestuurder en Peter Toonen van Woningstichting Nijkerk (WSN) legden donderdagmiddag het eerste lijmblok voor de begane grondvloer van de 24 huurappartementen die WSN bouwt aan de Sportweg in Hoevelaken. Daarmee gaven zij het startsein voor een serie nieuwbouwprojecten in Hoevelaken. In Hoevelaken is veel behoefte aan nieuwbouw woningen.

Van Veelen: ,,De woningmarkt in onze regio staat onder druk. Ik ben daarom blij dat er nu een aantal nieuwbouwprojecten in Hoevelaken op stapel staat. In de komende tien jaar worden er naar verwachting jaarlijks gemiddeld tachtig nieuwe woningen gebouwd in Hoevelaken. Daarvan valt 35 procent binnen sociale huur- en goedkope koopwoningen."

VOORRANG Alleen al aan sociale huur is in Hoevelaken behoefte aan circa tweehonderd woningen. Toonen: ,,WSN is er trots op dat zij kan voorzien in deze vraag. Het is lang geleden dat woningzoekenden uit Hoevelaken de mogelijkheid kregen om in Hoevelaken voor een nieuwe huurwoning in aanmerking te komen.'' De Nijkerkse woningstichting en de gemeente besloten daarom dat deze nieuwe woningen met voorrang worden toegewezen aan inwoners van Hoevelaken.

OPLEVERING Van de 24 huurappartementen aan de Sportweg zijn er 16 bestemd voor bewoners die worden ondersteund door de JP van den Bent stichting. De overige 8 wijst WSN met voorrang toe aan woningzoekenden uit Hoevelaken met een zorgindicatie. De appartementen zijn ontwikkeld door John Kampkuiper van QaMP Projectontwikkeling uit Ugchelen en worden naar verwachting eind 2018 opgeleverd.