• import

Nieuw Nijkers zwembad open op 26 mei

NIJKERK Het nieuwe Nijkerkse Jaap van der Krol-zwembad aan de Amersfoortseweg gaat op zaterdag 26 mei open voor alle belangstellenden. Tijdens een open dag met muziek en allerlei activiteiten kunnen belangstellenden een kijkje nemen in het nieuwe zwembad.

Ook zullen er activiteiten zijn waar men na aanmelding aan mee kan doen. Exploitant Optisport is samen met aannemer Hollander Techniek en de gemeente bezig met het invullen van het programma voor deze dag. Een dag later, zondag 27 mei, kan iedereen voor het eerst echt een duik nemen in het nieuwe zwembad.

Aannemer Hollander legt de laatste hand aan de bouw van het zwembad. Eind april wordt het bad opgeleverd. Dan zijn er zo'n twee weken nodig om in overleg de laatste restpunten aan te passen. Daarna draagt de gemeente het bad officieel over aan de exploitant. Optisport heeft dan nog ongeveer twee weken nodig om het zwembad verder in te richten en proef te draaien met enkele verenigingen, om de laatste puntjes op de i te zetten.

De gemeente Nijkerk hecht aan de belofte aan de inwoners om het bad in mei te openen. Ondanks het feit dat er ook andere activiteiten in de gemeente Nijkerk te doen zijn, is er voor de meeste mensen de mogelijkheid om op 26 of 27 mei (ook) even naar het zwembad te komen. De openingstijden zullen daarvoor voldoende ruim zijn.

Het programma van het openingsweekend van het zwembad wordt binnenkort bekend.