• Arjen Gerritsma

Niet meer dan één kans voor Sparta Nijkerk

NIJKERK Sparta Nijkerk krijgt bij een eventueel verlies in de finale van de nacompetitie tegen RKAV Volendam géén extra mogelijkheid om naar de derde divisie te promoveren. Die geruchten deden dinsdagavond tijdens de eerste ontmoeting (uitslag 2-1 voor Sparta Nijkerk) de ronde, maar die kloppen volgens de KNVB niet.

Edward Doelman

Voer voor die geruchtenstroom is het wegvallen van diverse beloftenteams uit de voetbalpiramide. In plaats van vier bvo's spelen er volgend seizoen slechts twee bvo's met een belofteteam in de derde divisie: Jong Almere City en Jong ADO Den Haag. Om die reden krimpt de KNVB de derde divisies (een zaterdag- en een zondagcompetitie) in van achttien naar zeventien clubs. De belofteteams worden over beide divisies verdeeld, zo bevestigt een woordvoerder van de KNVB.

Het betekent dat Sparta Nijkerk zaterdag in Volendam één kans heeft. De ploeg van trainer Eric Speelziek heeft zaterdag tegen RKAV Volendam genoeg aan een gelijkspel om te promoveren naar de derde divisie. De heenwedstrijd op De Ebbenhorst eindigde gisteren in 2-1 voor Sparta Nijkerk.