• Nadya Aboyaakoub-Akkouh (links) bij voetbalschool De bal de baas (archieffoto).

    Kees van den Heuvel

Nadya Aboyaakoub-Akkouh grijpt naast Vrouw in de Media-award

NIJKERK De Nijkerkse wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh is tweede geworden in de provinciale verkiezing Vrouw in de Media. Heske Groenendaal, directeur van Metaglas in Tiel heeft zich in 2016 volgens 39 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Aboyaakoub-Akkouh kreeg 20 procent van de stemmen. Melissa van Beekveld, Promovendus van de Radboud Universiteit werd derde (13 procent).

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hun vaker dat podium te bieden.

Nadya Aboyaakoub-Akkouh, wordt door de stemmers geroemd als openhartige, krachtige wethouder die het Nijkerkse openbaar bestuur goed zichtbaar maakt.

Het is voor het eerst dat de awards ook per provincie worden uitgereikt. Per provincie was er een lijst met tien vrouwelijke rolmodellen samengesteld op voordracht van journalisten, actief in de regionale media. Het publiek bepaalde met het uitbrengen van een stem wie van de vrouwelijke deskundigen zich het beste heeft geprofileerd in de media.

De landelijke Vrouw in de Media Award wordt sinds 2008 uitgereikt. De winnaar voor 2016 is Dafne Schippers, atlete en wereldkampioen op de 200 meter sprint. De You Go Girl award is een aanmoedigingsprijs. Deze is voor 2016 uitgereikt aan Anita de Wit van de stichting StopLoverboysNU.

In totaal brachten 18.629 mensen afgelopen weken een stem uit via www.vrouwindemedia.nl.