Nacht van Nijkerkerveen wordt Helemaal Hollands

NIJKERKERVEEN Het einde van de zomervakantie wordt in Nijkerkerveen gevierd met de allereerste editie van De Nacht van Nijkerkerveen. Het spektakel gaat zaterdag 15 augustus plaatsvinden bij evenementencentrum De Laak.

Het begint om 17.00 uur en zal in de kleine uurtjes knallend worden afgesloten. Het evenement staat in het teken van het Nederlandstalig repertoire. Daartoe treedt Franky Stardust op met Helemaal Hollands. De buitenbars worden ingericht alsof het een strand is. Buiten het evenementencentrum zijn demonstraties van organisaties uit Nijkerkerveen en kan naar lieve lust worden gegeten bij de catering van Wim Worst. Speciaal voor deze ene keer verhuist ook café 't Laakje naar buiten en neemt plaats achter één van de buitenbars.

De organisatie van het evenement Nacht van Nijkerkerveen heeft drie goede doelen bekend gemaakt waar de opbrengst naar toe gaat van het evenement. Dat zijn de jubilerende gymnastiekvereniging DOTO, de nieuwe kantine van Veensche Boys en de diaconie van de drie kerken in Nijkerkerveen. Van elke verkochte consumptie gaat 0,25 euro naar het goede doel. De Nacht van Nijkerkerveen is een afgeleide van de feestdag die vorig jaar startte als gevolg van het programma Zomer in Gelderland. Dat was toen zo'n succes dat het een doorstart kreeg met dit evenement.