• Harry Koelewijn

Naam nieuw zwembad Jaap van der Krol-bad

NIJKERK De naam van het nieuwe zwembad aan de Amersfoortseweg in Nijkerk wordt 'Jaap van der Krol-bad'. In de maand december van 2017 kon er gestemd worden op vier genomineerde namen voor het zwembad. In totaal brachten 768 personen hun stem uit.

De namen werden aangeleverd door verenigingen die gebruikmaken van zwemwater en door personeelsleden van de zwembaden. Het College van burgemeester en wethouders nomineerde enkele namen uit meer dan dertig inzendingen. Op deze namen kon gestemd worden.

De uitslag van de stemming was als volgt: Jaap van der Krol-bad 312 stemmen; 't Nije bad 186 stemmen; De Bloemslag 174 stemmen en Spoorbad 96 stemmen.

Inzender van de naam 'Jaap van der Krol-bad' was Zwem- en Waterpolovereniging Flevo Nijkerk. Op een nader te bepalen moment, zal deze vereniging een prijs in ontvangst nemen. Ook vindt er nog een loting plaats onder de personen die op de winnende naam gestemd hebben.

JAAP VAN DER KROL Jaap van der Krol was tussen 1941 en 1952 voorzitter van Zwem- en Waterpolovereniging FLEVO Nijkerk, is jarenlang voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Zwembond geweest en was lid en enige tijd voorzitter van het Nederlands Olympisch Comité. In die tijd richtte hij samen met de Nederlandse Sport Federatie de 'Stichting Sportsupport' op, om gezamenlijk het bedrijfsleven te kunnen benaderen. Dit gaf de sport een enorme impuls. Hij werkte als advocaat en procureur in Nijkerk en was daar van 1967 tot 1970 wethouder. Daar overleed hij in 1994.