• Gerrit Steen
  • Gerrit Steen

Mineralenbeurs bij Euretco

HOEVELAKEN De tweejaarlijkse Mineralenbeurs wordt zaterdag 25 november in combinatie met de Paranormaalbeurs in de grote beurszaal van Euretco aan de Koninginneweg te Hoevelaken gehouden van 10.00 tot 16.00 uur.

Op de Mineralenbeurs staan voor ruim 200 meter aan stands waar van alles te zien is op het gebied van mineralen. Ook liefhebbers van opalen, fossielen, schelpen en stenen komen volop aan hun trekken. Kort gezegd, alles wat de fascinerende wereld van de mineralen zo bijzonder maakt is er wel te bewonderen. Zo is er een stand van 'De Steenbewerker' uit Barneveld die demonstraties geeft over het slijpen van stenen en deskundige voorlichting hierover. Mooi om te zien is het kraken van edelsteenbollen, dit om te kijken of er mooie kristallen in zitten, voor iedereen altijd een spannend moment. Handelaren, maar ook verzamelaars en hobbyisten laten zien wat zij gevonden en gemaakt hebben en bieden dit ook te koop aan. De landelijke Stichting Geologische Activiteiten staat ook op de beurs ter promotie van de Stichting.

PARANORMAALBEURS Organisator Loes Lerou: ,,Veel belangstellenden zijn geïnteresseerd in gezondheidsstenen, voornamelijk die waar geneeskrachtige eigenschappen aan worden ontleend. Deze mensen hebben vaak belangstelling voor paranormale zaken en spiritualiteit. Op de Paranormaalbeurs kunnen ze terecht bij mediums, paragnosten, tarotkaartenleggers, psychometrie, helderziende waarnemingen waarbij ze een antwoord en inzicht kunnen krijgen op persoonlijke levensvragen. U zult soms versteld staan wat men u kan vertellen! Maar men kan ook terecht voor een heerlijke voetreflexmassage, acupunctuurbehandeling of een andulatietherapie."

GRATIS GRABBELEN Alex Tomassen: ,,Voor kinderen tot met 13 jaar is er een grabbelton waar kinderen gratis een mineraal mogen grabbelen. Ook is er de mogelijkheid om mineralen te determineren. Mineralen die u gekregen hebt maar waarvan u niet weet welk mineraal het is, maar ook mineralen die u gevonden hebt op vakantie of tijdens een excursie." Zaterdag 25 november van 10.00 tot 16.00 uur is iedere belangstellende van harte welkom bij Euretco aan de Koninginneweg 1 te Hoevelaken. De entree bedraagt €4,-. Kinderen t/m 13 jaar GRATIS entree. Voor meer informatie bel 033-4553494.