• Roel Hemkes

Minder treinen op Valleilijn op Bevrijdingsdag

NIJKERK Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden de treinen van de Valleilijn op 5 mei eenmaal per uur. Vanuit Amersfoort om -.09 uur, vanuit Ede-Wageningen om -.06 uur. De laatste trein uit Ede-Wageningen naar Amersfoort vertrekt om 2.06 uur.

Voor bezoekers aan het defilé en de Bevrijdingsfeesten in Wageningen introduceert Connexxion samen met Syntus een speciaal Bevrijdingsdagretour, uitsluitend geldig op 5 mei. Dit retour kost 11 euro en geeft recht op een retour met de Valleilijn trein vanaf elk Valleilijn station (Amersfoort, Hoevelaken, Barneveld Noord, Barneveld Centrum, Barneveld Zuid, Lunteren of Ede-Centrum) naar Ede-Wageningen en terug en met de Valleilijn bus van station Ede-Wageningen naar Wageningen en terug. Het vervoerbewijs is uitsluitend digitaal verkrijgbaar via de website ervaarhetov.nl.

7 EN 8 MEI Ook in de nacht van 7 op 8 mei vinden er werkzaamheden plaats op de Valleilijn. Daardoor vervallen enkele treinen. Maandag 7 mei vervalt de trein die om 0.09 uur vertrekt vanuit Amersfoort naar Barneveld Zuid en de treinen die om 23.53 en 0.23 uur uit Ede-Wageningen vertrekken. Op dinsdag 8 mei vervalt de trein die om 5.07 uur vertrekt uit Amersfoort. Daar waar treinen uitvallen zet Connexxion bussen in.