Met de Scoot Angels mee op vogelsafari

NIJKERK Het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland organiseert in de Nationale Vogelweek samen met de scootmobielclub 'Scoot Angels' van het UVV Nijkerk een vogelexcursie naar en in Arkemheen-Eemland. Op dinsdagmiddag 19 mei om 14.00 uur is de start bij de UVV, Frieswijckstraat in Nijkerk.

Een vogelgids vertelt op vogelspotplekken welke vogels te zien zijn. De grutto, kievit, bruine kiekendief en wie weet zit de blauwborst ergens in het riet. Verrekijkers zijn aanwezig. Onderweg trakteert het NL Arkemheen-Eemland bij het stoomgemaal Hertogh Reijnout op koffie of thee met wat lekkers. Wie niet bekend is met de 'Scoot Angels', kan zich opgeven via www.vogelweek.nl of tel. 06-23196934. Zorg ervoor dat de scootmobiel opgeladen is.

De route is ongeveer 20 kilometer lang. Natuurlijk zijn mensen uit heel Nederland welkom, als ze maar hun scootmobiel meenemen.

Het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland vindt dat iedereen van het landschap en de vele vogels moet kunnen genieten. In de Vogelweek geven zij daarom verschillende doelgroepen de kans om vogels te gaan kijken onder leiding van een poldergids.

Alle vogelactiviteiten in het land staan op www.vogelweek.nl. De ruim twintig in het NL Arkemheen-Eemland staan op de vogelweekpagina van www.bezoekarkemheen.nl.

Meer informatie over de scootmobielclub op www.uvv-nijkerk.nl.