• Ina Hendriks

Meisje (14) uit Hoevelaken door misdrijf om het leven gebracht

HOEVELAKEN Een 14-jarig meisje uit Hoevelaken is door een misdrijf om het leven gebracht. Dat meldt de politie. Haar lichaam werd vrijdagmiddag gevonden in een sloot langs het Emelaarsepad in Achterveld.

Rond 17.00 uur schakelde een getuige de politie in omdat er een lichaam in een sloot langs het Emelaarsepad lag. Direct werd de omgeving afgezet. Het bleek dat het ging om het lichaam van een overleden meisje. Specialisten van de Forensische Opsporing verrichtten sporenonderzoek. Daarbij maakten zij gebruik van speurhonden, een politiehelikopter maakte overzichtsfoto's.

IDENTITEIT Na onderzoek blijkt het te gaan om de Hoevelakense. Een groot rechercheteam doet onderzoek naar wat er vrijdagmiddag is gebeurd. In verband met sporenonderzoek heeft de Mobiele Eenheid het gebied rondom het Emelaarsepad in nacht van vrijdag op zaterdag bewaakt. Zaterdag vindt er verder sporenonderzoek plaats in de omgeving.

De politie benadrukt dat het slachtoffertje niet de 14-jarige vermiste Savannah Dekker uit Bunschoten is. Zij wordt sinds donderdag vermist. De woordvoerster van de politie zegt dat er vooralsnog niet wordt uitgegaan van een verband tussen beide zaken.

Het meisje uit Hoevelaken was nog niet als vermist opgegeven, maar was niet uit school teruggekomen.

GETUIGEN De recherche doet een dringend beroep op getuigen. Mensen die tussen 13.00 en 17.00 uur iets gezien hebben in de omgeving van het Emelaarsepad, wordt verzocht zich te melden bij de recherche. Datzelfde geldt voor mensen die informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn. De politie is bereikbaar via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan via 0800-7000.

RENKEMA GESCHOKT ,,Ons bereikte het vreselijke bericht dat een 14-jarig meisje uit Hoevelaken in Achterveld door een misdrijf om het leven is gebracht. Dit raakt ons diep, en onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en nabestaanden´´, laat burgemeester Gerard Renkema zaterdagmiddag in een verklaring weten. ,,Wij wensen allen veel sterkte en kracht toe om dit grote verlies te kunnen dragen. Wij zien dat er nauw contact is en intensief wordt samengewerkt tussen veel instanties. Alles om waar het kan tot steun te zijn voor de betrokkenen en de oplossing van het misdrijf verder te brengen. Op een moment dat het gewenst en passend is zal de burgemeester verder contact met de familie hebben.