• Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen

Meer dan 400 bezoekers bij Nieuwjaarsbijeenkomst Hoevelaken

HOEVELAKEN De nieuwjaarsbijeenkomst die vrijdagavond 5 januari werd gehouden in Dorpshuis 'De Stuw' is voor zowel de organisatie als voor de bezoekers wederom zeer succesvol verlopen. Ruim 400 bezoekers bezochten de bijeenkomst, bewonderden de fototentoonstelling en wensten elkaar gelukkig Nieuwjaar.

Evenals vorige keren werd de bijeenkomst georganiseerd door de Lions Club Hoevelaken en de Stichting Historisch Hoeflake waarbij een groot aantal inwoners van Hoevelaken, de politieke partijen, de lokale verenigingen en de middenstand de gelegenheid te baat namen om met elkaar herinneringen uit een ver of minder ver verleden op te halen en elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Bij binnenkomst konden de belangstellenden kiezen tussen een kopje koffie of een glas champagne, aangeboden door de Lions Club Hoevelaken.

FOTOTENTOONSTELLING Iedere dinsdagmorgen, het hele jaar door, waren Jan Baas, Aalt van de Pol, Wim Heining en Jan Beitler namens de Stichting Historisch Hoeflake bezig geweest met de voorbereiding van de fototentoonstelling onder de titel 'Levensweg voor Hoevelakers' waarbij veel foto's van Hoevelakers in beeld gebracht werden die met zorg te maken hadden. Nagenoeg alle foto's waren door leden van de fotocommissie voorzien van commentaar en zorgden voor veel aah's en oooh's. Het was een groot feest van herkenning voor de bezoekers, die zichtbaar genoten van deze blik in de historie.

OUD-HOEVELAKERS Onder de aanwezigen bevond zich het voltallige college en burgemeester Renkema. Ook veel oud-Hoevelakers uit de regio komen naar de druk bezochte Nieuwjaarsbijeenkomst. Onder hen Gijs de Vries uit Scherpenzeel, die onderzoek doet naar de rol van de in de Tweede Wereldoorlog gefusilleerde Hoevelaker Frans Tromp en daarover onlangs een lezing heeft gegeven. Ook de nu in Voorthuizen woonachtige Dirk Davelaar was weer van de partij, ieder jaar organiseert hij met zijn vrouw Gerrie de open fuchsiadagen, waar nog altijd veel Hoevelakers op af komen.

LAAGDREMPELIG Het was dit jaar al weer de 18e keer dat de nieuwjaarsbijeenkomst in deze stijl georganiseerd werd. Het is een voortzetting van de bijeenkomsten die plaatvonden vóór het jaar 2000, het jaar waarin de gemeente Hoevelaken deel ging uitmaken van de gemeente Nijkerk. Hadden toen de bijeenkomsten meer het karakter van een receptie waarbij de burger zijn wensen voor het nieuwe jaar kon wisselen met de bestuurders van Hoevelaken, nu heeft de bijeenkomst een meer algemeen karakter waar alle inwoners graag naar toe gaan. Gezien het succes is deze opzet een schot in de roos en kan de organisatie zich buigen over het thema van volgend jaar. Foto's van de bijeenkomst zijn ook te zien op http://www.lc-hoevelaken.nl of http://bijvoet.nl/.