• Evert-Jan Daniels

Medipoint start nieuw hulpmiddelen uitleenpunt met Zuiver Zorg

NIJKERK Recentelijk heeft Medipoint haar winkel in het Gezondheidscentrum Corlaer helaas moeten sluiten, vanwege tegenvallende winkelresultaten de afgelopen jaren. Om inwoners van Nijkerk en omgeving te kunnen blijven voorzien in het lenen en huren van zorg- en welzijnshulpmiddelen, is Medipoint sinds vorige week een nieuw hulpmiddelen uitleenpunt gestart bij Zuiver Zorg in Nijkerk.

Hier kan iedereen op maandag tot en met zaterdag terecht van 10.00 tot 16.00 uur, wanneer tijdelijk een hulpmiddel nodig is, bijvoorbeeld bij revalidatie thuis of na herstel van een operatie, in verband met zwangerschap en bevalling of bij verpleging aan huis. Indien men een zorg- of welzijnshulpmiddel wil kopen, kan men terecht in de Icare Medipoint winkel aan de Pastoor Gowthorpestraat 21 in Barneveld.

Zorgverzekeraars hebben een pakket vastgesteld van uitleenhulpmiddelen die gratis gebruikt kunnen worden voor maximaal 26 weken. Het gaat om onder andere een rolstoel, toiletstoel, douchekruk of -stoel, bedverhogers, rugsteun, dekenboog, ondersteek, toiletverhoger, drempelhulpen en trippelstoel. Loophulpmiddelen worden niet door de zorgverzekeraar vergoed, maar kunnen worden gehuurd. Als enige dienstverlener in Nederland mag Medipoint voor álle zorgverzekeraars de uitleenhulpmiddelen leveren.

Meer informatie over de dienstverlening van Medipoint op www.medipoint.nl. Bij vragen: 088-1020100.