• In 2016 leverde Het Glazen Huys Nijkerk een mooi totaalbedrag van 27.355,36 euro op.

    ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND

Lustrum Glazen Huys Nijkerk is feestje voor negen goede doelen

NIJKERK Het Glazen Huys Nijkerk viert haar eerste lustrum met een feestje voor alle goede doelen die in de afgelopen vier jaar al eens een cheque in ontvangst namen. Nog één keer zetten crew, vrijwilligers, bedrijven, scholen en inwoners zich in de week van 11 tot en met 16 december in om geld op te halen voor Hospice Nijkerk, de Voedselbank, Leergeld Nijkerk, Sint Nicolaas Comité Nijkerkerveen, Steunpunt Welzijn Ouderen Hoevelaken, Hello You, de Dierenambulance, Nijkerk voor Gruisor en het goede doel van 3FM's Glazen Huis.

Op het Plein voor grand café 't Regthuys staat van 11 tot en met 16 december opnieuw een groot Glazen Huys, waar vier dj-duo's verzoekplaatjes draaien in ruil voor een donatie aan de negen goede doelen. En ook in aanloop naar de actieweek kunnen inwoners, scholen en bedrijven in actie komen. Nieuw dit jaar is dat alle goede doelen - waaronder ook 3FM - een gelijke punt krijgen van de taart die aan het einde van de week te verdelen is. In voorgaande jaren ging de helft naar het landelijke Glazen Huis en werd de andere helft lokaal verdeeld.

3FM Serious Request haalt dit jaar in Apeldoorn geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn er meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Vooral in conflictgebieden zoals Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van het landelijke Glazen Huis sporen Rode-Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun ouders en brengen hen weer samen.

Net als de lokale goede doelen, krijgt 3FM een negende van het bedrag dat het Glazen Huys Nijkerk in december opbrengt. Vertegenwoordigers en achterban van de acht doelen uit Nijkerkerveen, Hoevelaken en Nijkerk komen ook in actie om zoveel mogelijk geld op te halen. Het Glazen Huys Nijkerk vraagt inwoners, scholen en bedrijven ook mee te doen door een actie te starten, te sponsoren of een verzoeknummer aan te vragen in de actieweek. In 2016 leverde het goededoelenproject een mooi totaalbedrag van 27.355,36 euro op.

Zelf in komen of meer leren over het Glazen Huys Nijkerk: de website www.hetglazenhuysnijkerk.nl.