• Winnares Liselotte Waslander zit op de stoel.

    Harry Koelewijn

Liselotte Waslander wint Nijkerkse voorleeswedstrijd

HOEVELAKEN Liselotte Waslander van de basisschool De Hoeve uit Hoevelaken heeft donderdagavond 7 februari de Nijkerkse voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Bibliotheek Nijkerk. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de gemeente Nijkerk vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2019.

De twaalf kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Lisette Noordzij van Boekhandel Roodbeen naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Wethouder Harke Dijksterhuis gesproken.

Liselotte Waslander las een fragment voor uit het boek De kronieken van Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast van C.S. Lewis. Liselotte scoorde het hoogst op eerder genoemde onderdelen. Ze las een heel spannend stukje uit het boek voor en nam het publiek daar helemaal in mee. Liselotte zal één van de deelnemers zijn aan de halve finale die op woensdag 13 maart gehouden wordt in theater De Dialoog in Ermelo.