• Harry Koelewijn

Lionsclubs overhandigen 2360 pakken koffie aan Voedselbank Nijkerk

NIJKERK De landelijke actie van Lionsclubs om Douwe Egberts waardepunten in te zamelen voor de voedselbanken heeft voor de Nijkerkse voedselbank goed uitgepakt. Met dank aan alle inwoners van de hele gemeente Nijkerk zijn ruim 1,2 miljoen Douwe Egberts waardepunten ingezameld. Het aantal verdiende pakken koffie komt daarmee op 2360. Nijkerk is hiermee landelijk geëindigd in de top 3. Slechts twee voedselbanken in Nederland ontvingen meer pakken koffie.

De koffie is op donderdag 11 februari door wethouder Patricia van der Hurk overhandigd aan Jan Brons van Voedselbank Nijkerk. Na de overhandiging moesten de bestuursleden van de voedselbank, leden van de Lionsclubs en de wethouder samen aan de slag om de koffie op te stapelen in de opslagruimte van de voedselbank. ,,Wij wisten natuurlijk van de actie en waren erg blij dat de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk zich gezamenlijk hiervoor gingen inzetten. Maar dat de inwoners van onze gemeente ruim 1,2 miljoen punten hebben ingezameld voor ons hadden we nooit verwacht. Met 2360 pakken koffie kunnen we veel mensen blij maken. En natuurlijk gaan we eerst alle waardepunten van de verpakking halen voordat de koffie in het voedselpakket komt. Zo kunnen we bij een volgende actie een grote stapel waardepunten inleveren", aldus Jan Brons.

De Lionsclubs hebben aangegeven dat ze aan het einde van het jaar meedoen aan de actie als Douwe Egberts nog eens belooft de waardepunten om te zetten in koffie. De leden van de Lions waren zelf ook erg onder de indruk van de inzet van iedereen die waardepunten gedoneerd heeft en met de medewerking van de ondernemers die spontaan aanboden te willen fungeren als inzamelpunt.

Een Lionsclub is een vrijwilligersorganisatie waarvan de leden zich belangeloos inzetten om de medeburger te helpen, ongeacht de politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Een Lionsclub maakt deel uit van de wereldwijde associatie Lions International. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving.