• De politie onderzoekt de plek waar het stoffelijk overschot van Anne Faber gevonden werd, nabij Zeewolde.

    112Mediagroep

Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde (update)

NIJKERK De vermiste Anne Faber uit Utrecht is donderdag dood gevonden in de buurt van het Nulderpad bij Zeewolde. Rutger Jeuken, plaatsvervangende hoofdofficier van justitie, meldde de vondst van haar lichaam aan het begin van de avond tijdens een persconferentie. Ook is via forensisch onderzoek vastgesteld dat het om Anne Faber gaat. Eerder op de dag werd al bekend dat de politie vermoedde dat het stoffelijk overschot op een specifieke plaats in het buitengebied van Zeewolde zou liggen. Dat vermoeden bleek juist.

Er zit één verdachte vast in de zaak, de man werd afgelopen maandag aangehouden. De man zat een straf uit voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes uit Nijkerk, tijdens het oranjefeest in 2010. Hij verbleef in een kliniek in Den Dolder om zich voor te bereiden op geleidelijke terugkeer in de maatschappij. Forensische experts deden dinsdag uitgebreid onderzoek in de woning waar de man verbleef.

De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht was sinds vrijdagavond 29 september vermist. Ze ging fietsen, stuurde haar vriend nog een laatste verregende foto van zichzelf en verdween daarna spoorloos. Sinds die tijd wordt er met man en macht gezocht naar de vrouw. Tot woensdag is er steeds gezocht in de omgeving van Huis ter Heide, Soest en Den Dolder, maar woensdagavond kwam plotseling de link naar Zeewolde in het nieuws, waarna donderdag alleen nog maar in Zeewolde werd gezocht naar Faber. Daar is vandaag de hele dag onderzoek gedaan in de omgeving van het Nulderpad, net buiten de grens van Nijkerk. De verdachte heeft in Zeewolde gewoond.

De verdachte, Michael P., wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber. De man was maandag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van de jonge vrouw. Die verdenking is uitgebreid nu het lichaam van de vrouw is gevonden. Het voorarrest van P. is vandaag met twee weken verlengd. Hij vertelde de politie woensdagavond waar het lichaam van Faber lag.