• Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen

Leerlingen steken handen uit de mouwen op Horstpad

HOEVELAKEN In het kader van NLDoet is vrijdag het begin en het 'einde' van het Horstpad afgemaakt door leerlingen van het Lodenstein College. 's Morgens werd er hard gewerkt aan de kant van de Bijenvlucht, 's middags bij de Willem Farelschool. Daar hebben de kinderen uit groep 7 een aantal nestkastjes voor vogels geïnstalleerd.

Gerrit Steen

Leerlingen van het Aeres, voorheen Groenhorst College, uit Nijkerk hebben een insectenhotel gemaakt en bij de school geplaatst. Het hout hiervoor werd gesponsord door houthandel De Groot van de Oosterinslag. De jongeren werden tijdens hun werkzaamheden geïnterviewd door Jongerenplatform Puntuit, dat onderdeel uitmaakt van het Reformatorisch Dagblad. Zo lieten de jongeren van het Lodenstein College zich van hun goede kant zien. 

BEGROEIING Tot voor kort was het Horstpad in Hoevelaken voor veel bewoners niet de meest populaire plek om een ommetje te maken. Door de dichte begroeiing maakte het geheel geen uitnodigende indruk. Dat is met name veranderd door de inzet van Han en Els Delen die aan het Horstpad wonen. Hun voorstel was om het gemeentelijk groen, dat er verwaarloosd uitzag, te verwijderen en te vervangen. Zij stelden samen met de gemeente een brief op voor de bewoners van het Horstpad waarin zij hun idee toelichtten en hen lieten kiezen uit twee herinrichtingsvarianten.

BLOEMBOLLEN Negentig procent van de bewoners koos voor het inplanten van de strook met bloembollen die in de loop van een jaar groeien en bloeien met daar overheen een grasmengsel met wilde planten. Inmiddels hebben de graafmachines van Gert Davelaar de uit de kluiten gegroeide planten en struiken gerooid en zijn er als vervanging hiervan bollen gepoot die nu al uit beginnen te komen. Met de bloeiende bollen en wilde planten hopen de bewoners zo meer bijen, vogels, vlinders en insecten aan te trekken.