• ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND

Ledenstop door vrijwilligerstekort speelotheek Pinoccio

NIJKERK Doordat speelotheek Pinoccio op dit moment niet over genoeg vrijwilligers beschikt, heeft het bestuur besloten om in dit 20-jarig jubileumjaar per direct een ledenstop in te voeren. En vanaf 1 september blijft de Speelotheek tot eind van het jaar op woensdagochtend in de oneven weken gesloten. ,,Dit betekent dat wij op de woensdagmorgen alleen geopend zijn tijdens de mamacafé openingen in de bibliotheek. Wij hadden dit ook graag anders gezien en hopen dat dit een tijdelijk oplossing is."

,,In de afgelopen 20 jaar hebben we een enorme groei doorgemaakt van zo'n dertig naar ruim driehonderd leden. Maar succes blijkt een keerzijde te hebben", schrijft Lien Bakker. ,,We zijn op het punt aangekomen dat de werkroosters niet meer sluitend te krijgen zijn. Het zou erg jammer zijn wanneer we, na een periode van groei, waar we zo ons best voor hebben gedaan, weer moeten krimpen. Er zijn dringend meer vrijwilligers nodig om de Speelotheek op dit moment draaiende te houden en verdere groei mogelijk te maken."

AFSCHEID BESTUURSLEDEN Zowel de voorzitter als de penningmeester hebben meer dan 10 jaar leiding gegeven aan Speelotheek Pinoccio en beiden hebben te kennen gegeven er dit jaar mee te stoppen. ,,We zijn ervan overtuigd dat binnen de gemeente Nijkerk ergens een nieuwe enthousiaste voorzitter en penningmeester rondloopt."
De vacatures staan op www.speelotheekpinoccio.nl, aanmelden kan per mail: info@speelotheekpinoccio.nl.

JUBILEUMJAAR Speelotheek Pinoccio bestaat precies 20 jaar en wil dit met alle vriendjes en vriendinnetjes vieren. Op vrijdagmiddag 7 september organiseren ze in de bibliotheek onder andere Mir & Mar (muziek) en schminken. Meer informatie over de jubileumactiviteiten maakt de speelotheek later bekend.