• De Zomerfeestweek staat altijd bol van de activiteiten voor jong en oud. 

    Maranke Pater

Laatste week vakantie: Zomerfeestweek

NIJKERK Met de Buitenbios op het Plein wordt het begin van de Zomerfeestweek en de laatste week van de basisschoolvakantie ingeluid. Van 11 augustus tot en met 19 augustus vinden er in de stad diverse activiteiten plaats voor verschillende doelgroepen. De feestweek wordt mogelijk gemaakt door een aantal ondernemers uit Nijkerk in samenwerking met de Stichting Plein Promotie.

Maranke Pater

Corin van den Hoogen is één van de organisatoren van de Zomerfeestweek. Op 11 augustus zal de start zijn met de vertoning van de Leeuwenkoning om 20.00 uur. ,,De afgelopen jaren hebben we een film vertoond op het Plein en er is kennelijk heel wat animo voor. Vorig jaar zaten er ondanks het slechte weer toch vijftig kinderen op het Plein." De zaterdag staat als vanouds in het teken van de Dweildag. Twee Dweilorkesten zullen vanaf 12.00 uur door het stadscentrum tussen het winkelende publiek mengen. Op het Plein vinden diverse optredens plaats van een Shantykoor. Om 18.00 uur vloeit het evenement over in de Nijkerkse DJ-Night. Diverse kroegen leveren hun huis-dj aan voor een optreden op het centrale podium op het Plein. Iedere DJ neemt 45 minuten voor zijn rekening. ,,Van Johnny Deekay, ID-DJ, Bas van Hees, Mixuel en DJ Nawi: de DJ's zullen vol trots laten zien wat Nijkerk in huis heeft."

Van maandag tot en met woensdag gaan diverse teams met elkaar sportief de strijd aan tijdens de beachvolleybalcompetitie op het Plein. Voor het beachvolleybal en het touwtrekken kunnen zich nog steeds teams opgeven. Ieder team moet uit zes personen bestaan en het dienen gemengde teams te zijn. ,,Mannen hebben over het algemeen toch meer kracht in hun lijf dan vrouwen, daarom moet de verdeling binnen de teams ook gelijk zijn." Bedrijven, families, vriendengroepen, iedereen is welkom om zich op te geven. Op maandag- en dinsdagavond wordt de beachvolleybalcompetitie van 18.30 uur tot 23.00 uur gespeeld. Op de woensdag is de finale, die tot 18.30 uur duurt. ,,Traditiegetrouw is er na de volleybalcompetitie een touwtrektoernooi. Hier geldt een aparte inschrijving voor, maar beachvolleyballers die nog een beetje energie over hebben zijn zeker welkom om mee te doen." Ruim zeventig fietsers deden er vorig jaar mee aan de fietstocht die door de organisatie van de Zomerfeestweek was uitgezet en ook dit jaar kan iedereen vanaf 13.00 uur zich op het Plein melden op dinsdag 15 augustus. ,,We hebben één afstand van veertig kilometer. De fietstocht gaat dit jaar richting Eemnes."

Nijkerkse ondernemers hebben in de afgelopen weken allerlei prijzen beschikbaar gesteld voor de bingo op woensdag. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kunnen mensen deelnemen op het Plein meedoen. De donderdag is een dag waarop veel Nijkerkers twee dagen achter elkaar vrij nemen om mee te doen aan de Nacht van Nijkerk. Winkels zijn langer open en door de stad heen slingert een grote braderie. Op zaterdag kunnen goede doelen, verenigingen en bedrijven zich op het Plein presenteren tijdens de Nijkerkse Promotiedag. Iedere (sport)vereniging, club of klein bedrijf kan zich hiervoor aanmelden. ,,Voor het eerst combineren we de Goede doelendag met de Kinderdag, die normaal gesproken altijd in oktober wordt gehouden. Vanwege het slechte weer in die maand hebben we besloten om deze naar de Zomerfeestweek te verschuiven." Tijdens de Kinderdag zijn er diverse kinderactiviteiten op het Plein.

De Zomerfeestweek wordt afgesloten met een '70's-'80's feest op de zaterdagavond. Meer info: www.zomerfeestweek.nl.