• Unie van Vrijwilligers Nijkerk

Kunstbus Nijkerk maakt programma bekend

NIJKERK Kunstbus Nijkerk komt met een gevarieerd programma voor het seizoen 2019-2020. Vijftigplussers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk kunnen kiezen uit een musical, concert, ballet en opera.

Op 6 november gaat de Kunstbus naar het Circustheater Scheveningen, waar de Nederlandse versie van de Broadway musical Anastasia wordt opgevoerd. Het verhaal gaat over het weeskind Anya dat zich niets van vroeger kan herinneren en geen idee heeft wie ze is. Haar zoektocht naar haar identiteit voert haar langs vorstelijke paleizen en door het romantische Parijs van 1920. 

CONCERT Daarna gaat de tocht naar het Atrium in Den Haag, waar het Sinfonia orkest op 20 december een Christmas Carol Medley ten gehore brengt, gevolgd door Symfonie nr. 38 van Mozart, ook wel de Praagse genoemd. Hoogtepunt van de avond vormt Beethovens Symfonie nr. 9, waarin de componist zijn idealen over vrede tot klinken brengt. Naast het Sinfonia orkest luisteren de bezoekers naar het Octopus Symfonisch Koor uit Vlaanderen en laureaten van het Internationaal Vocalisten Concours.

BALLET Bezoekers kunnen op 26 februari 2020 genieten van het ballet Giselle, uitgevoerd door het Nationale Ballet in Amsterdam. Giselle is een jong boerenmeisje dat verliefd wordt op Albrecht. Albrecht is eigenlijk een heer van adel, maar hij komt vermomd als een boer. Als zij daar achter komt, breekt Giselles hart en doodt zij zichzelf. Na haar dood wordt zij een van de Wili's geesten van vrouwen die wraak nemen op de mannen die hen bedrogen hebben. Ook Albrecht wordt in de val van de Wili's gelokt.

OPERA In de Stadsschouwburg Nijmegen kunnen de bezoekers genieten van de wereldberoemde opera De Parelvissers van Georges Bizet, uitgevoerd door Staatsopera van Tatarstan. Het verhaal speelt zich af op het eiland Ceylon. De parelvissers Nadir en Zurga zijn beiden verliefd op het meisje Leïla. Ze spreken af dat zij hun vriendschap niet kapot laten gaan om de liefde van een vrouw. Ze verliezen Leïla uit het oog. Jaren later komt zij terug als priesteres. 

AANMELDEN Belangstellenden kunnen zich tot en met 31 augustus 2019 aanmelden bij Kunstbus Nijkerk, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk. Dit adres is tevens de opstapplaats in Nijkerk. In Hoevelaken kunnen mensen opstappen aan de Kantemarsweg ter hoogte van dorpshuis De Stuw. Rollators en opklapbare rolstoelen kunnen mee. Rolstoelgebruikers wordt gevraagd zelf voor een begeleider te zorgen.

Kunstbus Nijkerk is een project van UVV Nijkerk (Unie Van Vrijwilligers). Meer informatie is verkrijgbaar bij teamlid Marian Starke, 033 - 246 29 40 en kunstbus@uvv-nijkerk.nl.