• KlaverArt-initiatiefnemers (vlnr) Peter Wigleven, Marianne Korthorst, Els Wigleven en Henk Korthorst.

    Nettie van Doorn

Kunst kopen voor de AED Stichting

HOEVELAKEN Het Hoevelakens kunstenaarscollectief KlaverArt houdt op vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni een bijzondere tentoonstelling op Erf Klein Rassert aan de Veenwal in Hoevelaken. De entreegelden en 25 procent van de opbrengst van de tentoongestelde beeldende kunst komen namelijk ten goede van de AED Stichting Nijkerk Hoevelaken.

Gerrit Steen

Het idee is afkomstig van Marianne en Henk Korthorst, de eigenaren van Erf Klein Rassert, en Els en Peter Wigleven. ,,We zijn alle vier geïnteresseerd in beeldende kunst en zelf actief op dit gebied", vertelt Peter. ,,Verder zijn Henk en ik allebei lid van Lions Club Hoevelaken en weten we dat ook andere Lionsleden of hun familieleden of anderszins gelieerde zich niet onverdienstelijk bezighouden met beeldende kunst. We konden dit voorjaar al snel tien namen noemen van mensen die hun werk wel wilden exposeren en iets zagen in een gezamenlijk optrekken in een kunstenaarscollectief zoals wij dat voor ogen hadden. Een zo ontstond KlaverArt."

LOCATIE Een geschikte locatie voor een tentoonstelling hadden de organisatoren snel gevonden. ,,Marianne en ik doen al zes jaar mee met de Gelderse Tuinenroute", vertelt Henk Korthorst. Dit is een initiatief van vijf bevlogen tuineigenaren die hun tuinen openstellen voor publiek. De Tuinenroute is dit jaar op vrijdag 21 juni tussen 14.00 en 22.00 uur en op zaterdag 22 juni tussen 10.00 en 17.00 uur bij De Beukenhof en De Briellaerd in Barneveld, De Wilgenkamp in Nijkerk, Van Schelven in Terschuur en bij ons op Erf Klein Rassert in Hoevelaken. ,,Wij geven er dit jaar een extra tintje aan met de tentoonstelling van KlaverArt met als thema Natuur en Tuin."

De openingstijden van de tentoonstelling lopen parallel met die van de genoemde tuinen, toegang kost 3,00 euro per persoon. Meer informatie op www.geldersetuinen.info