• Kruiskerk
  • Kruiskerk
  • Kruiskerk
  • Kruiskerk

Kruiskerk presenteert Kliederkerk

NIJKERK De Kruiskerk werd zondag 19 mei omgetoverd tot 'Kliederkerk'; 65 kinderen beleefden samen met hun ouders het scheppingsverhaal op een hele bijzondere manier.

De organisatie zorgde voor verschillende knutselwerkjes en spelletjes. In de ene zaal konden de kinderen figuurzagen in een andere zaal konden de kinderen zichzelf op echte grootte over laten trekken en kleuren hoe zij dachten dat ze er van binnen uitzagen. Zo doorliepen de kinderen alle dagen van de schepping. Deze nieuwe manier van kerk zijn, is overgewaaid uit Engeland. De eerste Kliederkerk was een succes en de organisatie denkt er nu over na om Kliederkerk meerdere keren per jaar te organiseren.

Na de activiteiten was er een gezamenlijk moment in de kerkzaal waar dominee Egberts de kinderen en ouders meer vertelde over het scheppingsverhaal. Ook hier hadden de kinderen een belangrijke rol en was er veel interactie. Als afsluiting waren er pannenkoeken. De volgende Kliederkerk wordt op de website en Facebook aangekondigd. Binnen de Kruiskerk experimenteert men langer met andere manier van kerk zijn.