• Picasa

Kreativiteitscentrum de Brink gaat verhuizen

NIJKERK ,,Wij zijn gewoon hartstikke blij met onze nieuwe locatie op Havenstraat 7," kondigen voorzitter Dieke Buitink en PR-vrouw Dascha Sekeris van de Vereniging Kreativiteitscentrum de Brink blij aan. ,,Dat is niet niks na vijfendertig jaar Huize de Brink. Nadat de gemeente berichtte dat wij niet langer gebruik konden maken van dit mooie gebouw werd het een spannende procedure voor het bestuur en onze leden. Tijdens de algemene ledenvergadering op 20 april gingen de leden akkoord voor een de verhuizing en brachten meteen goede ideeën aan voor de aanpassing van het nieuwe cursusgebouw." Het ledenaantal is overigens de basis voor de continuïteit van Kreativiteitscentrum de Brink. Deze naam blijft in de toekomst gehandhaafd. De verhuizing vindt plaats in augustus, waar dan op 29 augustus de feestelijke Open Dag wordt gehouden.

Anneke Martini

Zoals bekend bouwt ook de gemeente Nijkerk subsidies af en dit heeft de nodige consequenties voor een aantal verenigingen en organisaties. Het historische pand Huize de Brink gaat dan ook in de verkoop. Hoewel de opzegtermijn is vastgesteld op 1 januari 2017, aarzelde het bestuur niet zich alvast te oriënteren op een geschikt pand.

Het pand op Havenstraat 7, waarvan het souterrain - met rondom daglicht - van 220 vierkante meter wordt gehuurd, is weliswaar kleiner in oppervlakte dan in Huize de Brink, maar heeft drie grote lokalen gelijkvloers. Bovendien ligt het nieuwe cursusgebouw op slechts circa 200 meter afstand van het huidige onderkomen.

Meer over de verhuizing van De Brink in de papieren editie van StadNijkerk.nl van vandaag.