Koster van de Kieft uitgezwaaid

NIJKERK Afgelopen zaterdagmiddag 23 januari nam Jan van de Kieft afscheid van "zijn Kruiskerk". Bijna 30 jaar was hij het gezicht van deze gereformeerde kerk aan de Venestraat en zwaaide hij daar de scepter. Daarbij uiteraard geassisteerd door zijn echtgenote en ook vaak door vele vrijwilligers.

Honderden kerkdiensten was hij als koster werkzaam, veel heeft hij daarbij ook zien veranderen. Jeugddiensten soms met muziek, themadiensten, kerstnachtdiensten en meer vernieuwingen heeft hij meegemaakt. En niet te vergeten de vele kerkelijke inzegeningen van huwelijken en uitvaartdiensten vanuit de Kruiskerk. Ook tijdens diverse muziekuitvoeringen de laatste jaren (de Kruiskerk heeft een uitstekend akoestiek) zorgde Jan ervoor dat alles gladjes verliep.

Enkele honderden mensen waaronder ook huidige en oud-predikanten van de gereformeerde kerk kwamen hem de hand drukken en bedanken voor zijn jarenlange inzet. Samen met zijn echtgenote gaat hij nu genieten van een welverdiend pensioen. De grote verbouwing van de Kruiskerk welke medio 2016 zal beginnen zal hij vanaf de zijlijn als betrokken lid van de gereformeerde kerk maar niet meer als koster meemaken.