• Gerrit Steen

'Koningsdag Hoevelaken moet toch doorgaan'

HOEVELAKEN Het bestuur van Oranjevereniging Hoevelaken heeft besloten dat er weinig toekomst is voor de organisatie van Koningsdag in 2018. Kingkriebels Hoevelaken is het daar niet mee eens: „In Hoevelaken geen Koningsdag kan natuurlijk niet." Met de insteek dat Koningsdag toch door moet gaan, is er een initiatiefgroep ontstaan om op deze manier Koningsdag tot stand te houden voor Hoevelakers en inwoners in de directe omgeving.

Gerrit Steen

De initiatiefgroep is op dit moment naar eigen zeggen hard bezig om het programma, organisatie en financiering rond te krijgen. Woordvoerder van de initiatiefgroep is Jasper van Oosterkamp, student rechten op de Radboud Universiteit in Nijmegen. „Ik ben werkzaam als juridisch adviseur. Ik woon in Amersfoort en verhuis binnenkort naar Hooglanderveen. Samen met een paar collega's hebben we de koppen bij elkaar gestoken om te zien of we toch niet iets voor de Hoevelakers konden organiseren. Mijn collega's studeren Event Management en zien dit als een mooie klus om Koningsdag toch op waardige, feestelijke wijze te vieren in Hoevelaken."

FACEBOOKPAGINA „We hebben vorige week snel een Facebookpagina gemaakt waarop we onze plannen uiteen hebben gezet, een collega is ook bezig met een website. Een en ander is nog niet definitief, we willen eerst zien of er voldoende mensen zijn die onze actie ondersteunen. We zijn al wel in gesprek geraakt met de gemeente die in eerste instantie positief reageerde en er is zelfs al een vergunning toegezegd van 13.00 tot 24.00 uur. We zijn ook op zoek naar sponsoren om ons te ondersteunen, er hebben zich al een paar bedrijven gemeld. De reacties op onze Facebookpagina KingKriebels Hoevelaken hebben we binnen drie dagen al 190 reacties gekregen. Dat geeft ons wel inspiratie om door te gaan!"

AVONDPROGRAMMA „We zijn ook op zoek naar meer sponsors en overige hulp. Elke ontwikkeling zullen we via onze Facebookpagina Kingkriebels Hoevelaken publiceren. We zijn als initiatiefgroep benieuwd welke artiesten op het podium moeten staan tijdens KingKriebels'18." De groep vraagt daarom om chat- of privéberichten met tips en suggesties. „Geef ons voor zondag 18 februari door welke artiesten jullie willen zien op KingKriebels '18 in Hoevelaken. Alle ideeën en suggesties zijn van harte welkom. Eventuele sponsors kunnen zich ook op deze manier melden. We hebben al een paar leuke tips binnen gekregen wat betreft bandjes, verder willen we voor de kinderen nog activiteiten organiseren, waarbij we denken aan springkussens en zijn we bezig met een avondprogramma."

Reacties kunnen via de Facebookpagina worden meegedeeld, maar ook via een mail naar Kingkriebels@hotmail.com. „Maak dit jaar KingKriebels jou kriebeligste Koningsdag".

HARTJE HOEVELAKEN Ook Dennis Toebast, de voorzitter van Hartje Hoevelaken, doet zijn best om Koningsdag in Hoevelaken toch door te laten gaan. Dat zei hij zaterdag bij omroepN. Hartje Hoevelaken probeert dat samen met de lokale horeca en de Oranjevereniging. „Het wordt een gereduceerde Koningsdag." Of het lukt, weet hij nog niet, maar het muziekprogramma, de koningslunch en de matjesmarkt zijn de onderdelen die mogelijk toch door gaan. Mogelijk komt er ook een vrijwilligersmarkt. Het programma loopt van 13.00 tot 20 uur, te beginnen met de lunch. De matjesmarkt heeft honderd plaatsen ter beschikking. Er komen geen ondernemers van buiten, geen braderie.

Toebast: „Het hangt af van de bijdrage van de horeca en daar gaan we maandag mee praten. Afspraak met de gemeente staat ook op de rol."