• Kluun vertelt op 9 april in De Stuw over zijn nieuwe boek.

    Boekhandel Bruna

Kluun presenteert boek 'DJ' in de Stuw

HOEVELAKEN Aanvankelijk zou auteur Kluun op 2 april zijn nieuwste boek 'DJ' presenteren in Hoevelaken. Maar aangezien op deze datum ook de cruciale voetbalwedstrijd Ajax-Feyenoord wordt gespeeld, is de performance een week opgeschoven naar 9 april. Initiatiefnemer Janine Schoorlemmer van Boekhandel Bruna had al een voorproefje elders: ,,Hij gaf een korte presentatie waar ik met mijn collega's uit het hele land erg om kon lachen. Hij las een stuk voor en vertelde dat het boek niet over hem gaat, ook al draagt de hoofdpersoon wel zijn naam."

Anneke Martini

Kluun is het pseudoniem voor Raymondus Godefridus Norbertus (Raymond, Ray) van de Klundert. Hij is in Tilburg geboren op 17 april 1964. Oorspronkelijk was hij actief in de marketing, maar werd door bijzondere omstandigheden auteur. Hoevelaken is geen onbekend terrein voor Kluun, zijn vrouw Judith van Laer groeide er op en speelde hockey bij MHCH. Hij verloor zijn Judith in 2001 aan een bijzondere vorm van borstkanker toen zij nog maar 36 jaar was. Hij vertrok met zijn driejarige dochtertje Luna naar Australië, waar hij twee jaar later zijn heftige ervaringen tijdens de ziekte en overlijden vastlegde in het boek 'Komt een vrouw bij de dokter'.

Hoewel de recensies aanvankelijk niet om over naar huis te schrijven waren, werd het een bestseller. Het boek bleek een hit in het buitenland en er waren vertalingen in onder meer het Frans, Duits en Engels. Binnen vier maanden werden de filmrechten aangekocht door 'Eyeworks' van Reinout Oerlemans. Na dit onverwachte succes volgden meerdere boeken, waaronder 'De Weduwnaar'. Ook hiervan werden in korte tijd 100.000 exemplaren verkocht en het werden er uiteindelijk 500.000.

Ray van de Klundert woont met zijn vriendin in Amsterdam. Hij heeft drie dochters. Van zijn boeken werden er in totaal 2.000.000 exemplaren verkocht.

DJ Begin dit jaar verscheen zijn nieuwste roman 'DJ', een zogenaamde dance-roman. Janine: ,,Het gaat over het leven van DJ Thor, die over de hele wereld, zoals in Las Vegas en op Burning Man, geniet van drank, drugs en vrouwen. Het boek past daarom perfect bij het thema 'Verboden Vruchten' van de Boekenweek die loopt van 25 maart tot en met 2 april. De hoofdpersoon heet Raymond van de Klundert, al wil Kluun duidelijk maken dat het geen waargebeurd verhaal is. De hoofdpersoon in zijn boek is wel, net als Kluun, een gescheiden, succesvolle auteur die nodig weer eens een boek moet gaan schrijven." Een lovend commentaar van DJ Armin van Buuren: ,,Een spannende roman over broederschap en de leegte van roem. Actueel en ontroerend."

Zondag 9 april, van 15.00 uur tot 17.00 uur in dorpshuis De Stuw, signeersessie van Kluun en optreden van DJ Friso. Kaarten zijn online te bestellen op www.bibliotheeknijkerk.nl en verkrijgbaar bij bibliotheek Hoevelaken, Bruna Hoevelaken en Grand Café De Haen. Toegangsprijs 10 euro voor leden van de bibliotheek en 12,50 euro voor niet-leden.