• Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek.

    Aalt Guliker

Klokkenspelvereniging verandert 'de mooiste toren' in jukebox

NIJKERK De kerstkoopavond op vrijdag 21 december wordt tussen 19.30 en 20.30 uur muzikaal aangekleed met een extra, interactief concert op het carillon. De Nijkerkse Klokkenspelvereniging houdt een Jukebox-concert: iedereen kan zelf verzoeknummers aanvragen.

Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek heeft een lijst samengesteld met meer dan vijftig kerstliedjes in allerlei stijlen; van christelijke kerstmuziek, tot Amerikaanse kerstliedjes, van pop tot klassiek en natuurlijk Engelse carols of kinderliedjes.

VERZOEKJES Op het terras van Bakkerij Ten Have is het aanvraagpunt voor de verzoekjes. Een vrije gift doneren kan in de houten spaarklok van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging en het liedje wordt live gespeeld vanaf de mooiste toren van Nederland. De muziek is overal in de stad te beluisteren.

TRADITIONELE KERSTBESPELING Op Eerste Kerstdag om ongeveer 11.00 uur, aansluitend op de kerkdienst in de Grote Kerk, speelt stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek een traditionele kerstbespeling. Bekende christelijke kerstliederen zoals Eer zij God in onze dagen, Hoor, de eng'len zingen d'eer en Midden in de Winternacht zullen over de stad worden uitgestrooid.