Kleurrijke schilderijen in De Fontein

NIJKERK Kleurrijke schilderijen van de Amersfoortse kunstenares Emma Munneke zijn tot na Pasen te bezichtigen in het kerkgebouw van hervormde gemeente De Fontein in Nijkerk aan de rand van Corlaer. De Bijbel vormt een belangrijke inspiratiebron voor haar abstracte werk.

In de hal van het moderne kerkgebouw, bekend vanwege het witte kruis op het dak, is een expositie ingericht met achttien schilderijen van Munneke. Zij volgde, toen haar gezin het toeliet, diverse cursussen aquarelleren in Amersfoort. Later volgde ze schilder- en tekenlessen bij Noor van Os in Zeist en schilderen bij Marjan Nagtegaal in Bilthoven.

Het heeft Munnekes voorkeur om met kleuren haar gevoelens weer te geven in aquarel, gemengde technieken en acryl. 'Ik gebruik vaak heldere kleuren. Een en ander leidt vaak tot abstract werk.'

Inspiratiebronnen voor de kunstenares zijn muziek, haar tweede passie, de schepping, de Bijbel en 'alles wat op je afkomt in deze wereld, zoals de gebrokenheid van het leven.' Ze vindt het echter ook heerlijk om buiten in de natuur te werken, eerst figuratief, als aquarel, later abstract in acryl.

De schilderijen hebben illustere namen als: Agnus Dei (het lam Gods), gebed, offer, aanbidding, gescheurd, paasoratorium, opstanding en omzien naar elkaar.

Wie alvast een korte impressie wil van de schilderijen van de kunstenares, kan alvast een kijkje nemen op haar website: www.emmamunneke.nl.

De schilderijen van Munneke zijn elke woensdag van 10.00 uur tot 13.15 uur te bezichtigen in De Fontein. In deze uren is de kerk ook open voor een bezichtiging, een kopje koffie of een bezoek aan het stiltecentrum. De openstelling van De Fontein op een doordeweekse dag, woensdag, is een manier waarop de kerkgemeenschap van betekenis wil zijn voor haar omgeving. Wie een beroep wil doen op De Fontein heeft of een idee heeft voor de buurt, wordt van harte uitgenodigd eens binnen te stappen.

Elke avond, als de kerk open is, is het ook mogelijk even binnen te komen om Munnekes werk te bekijken. En op zondag als de kerk open is voor de reguliere kerkdienst. De kerkdienst wordt gehouden om 10.00 uur en om 18.30 uur.

foto In De Fontein zijn de komende weken schilderijen van Emma Munneke te zien.