• Arwine Goorhuis

Kinderkoor zoekt nieuwe leden

NIJKERK Kinder- en tienerkoor de Regenboog is op zoek naar nieuwe leden. Al ruim dertig jaar bestaat het Nijkerkse koor dat samengesteld is uit kinderen en tieners die uit verschillende kerken van Nijkerk komen. Op 10 november vindt er een concert plaats met medewerking van de bekende christelijke zanger Christian Verwoerd.

Maranke Pater

De meeste koorleden komen bij de Hervormde Kerk vandaan, maar het koor is interkerkelijk en toegankelijk voor iedereen. Wilma Gardebroek, dirigente: ,,Ons koor bestaat uit 22 leden van het Kinderkoor en twaalf tieners die op het tienerkoor zitten. We zijn dit koor ooit gestart omdat kinderen blij worden van zingen en omdat we samen God willen loven.”

Het kinderkoor treedt gedurende het jaar diverse malen op. Soms als ondersteuning van een ander concert, een andere keer op uitnodiging. ,,We hebben met orkesten samengewerkt en hebben zelfs een keer in het Dolfinarium gezongen. We proberen elke keer wat nieuws te bedenken. We treden ook op in zorgcentra en woongroepen.”

Het zangseizoen van het kinderkoor loopt van september tot en met april. ,,We zingen voornamelijk christelijke liederen met het kinderkoor. Als we voor oudere mensen zingen, zingen we ook oud-Hollandse liederen. The Sound of Music is ook al vaker gezongen omdat ons publiek deze liedjes erg waardeert. We hebben een breed repertoire en kinderen kunnen zelf ook met liedjes aankomen. Deze moeten uiteraard wel bij ons karakter passen.” Sharon Wisse-Van der Borden is de vaste pianiste van het koor. ,,Zij is mijn rechterhand, wij begeleiden samen de kinderen.”

REPETITIES Elke dinsdagavond repeteert het kinderkoor vanaf 19.15 uur met verschillende leeftijdsgroepen in de Kandelaar en met het tienerkoor wordt er één keer in de veertien dagen op de vrijdagavond vanaf 18.30 uur gerepeteerd in het Gasthuis, naast de Grote Kerk. ,,We zingen hier gezellig op de zolder van de kerk. Iedereen is welkom om een keer vrijblijvend mee te oefenen.”

Het concert op 10 november wordt ondersteunt door de bekende christelijke zanger Christian Verwoerd. ,,Christian schrijft en componeert zelf veel kinderliedjes. Hij heeft mooie teksten die goed te begrijpen zijn en die de kinderen zeker zal aanspreken. Met de kinderen zingt hij de liedjes ‘Kom aan boord’, ‘Compliment’, een lied over Psalm 100 en een liedje over bidden. Met de tieners zingt hij het lied ‘Vol Ontzag’. Verder zal hij zelf nog een aantal nummers zingen en spelen en ook de kinderen en tieners en het Kleinkoor van de Regenboog hebben hun eigen liederen om te zingen.”

Het concert van 10 november vindt van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Opstandingskerk aan de Hoefslag plaats. De toegang is gratis. Voor meer informatie over het kinderkoor: 0332453929/Wilma Gardebroek. Het koor heeft een eigen Facebookpagina waar veel informatie op te vinden is.