Kinderen brengen burgemeester Renkema een ontbijtje in stadhuis

NIJKERK Een groep van 31 kinderen van Daltonschool Corlaer bracht donderdagochtend een ontbijtje bij burgemeester Renkema in het stadhuis. In de Raadszaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 2.500 basisscholen. 

Burgemeester Gerard Renkema wil hiermee, net als zo'n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt onderstrepen. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Renkema symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema 'Een feestje voor iedereen!' laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is.

De leerlingen uit groep 7 namen de cheque met een bedrag van 310 euro in ontvangst. Burgemeester Renkema kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: ,,Een gezond ontbijt zorgt voor een goede start van de dag. Je hebt energie nodig voor de dag en daar helpt zo'n ontbijt bij. Dat het met de energie van de leerlingen wel goed zat, merkte ik vanochtend zeker. Het was heel erg leuk om samen te ontbijten en ondertussen te praten over dingen die zij belangrijk vinden."

Het Burgemeestersontbijt in zo'n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het zestiende jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.