Kijkje bij werkzaamheden op de A1

HOEVELAKEN Op 13 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij de verbreding van de A1 Bunschoten - Hoevelaken en realisatie van het nieuwe kunstwerk. Normaliter is deze bouwplaats niet toegankelijk, maar tijdens de Dag van de Bouw op 13 juni is deze opengesteld van 10.00 tot 16.00 uur voor het publiek. De toegang is gratis en er valt genoeg te beleven voor jong en oud.

De combinatie Van Gelder - Mobilis verbreedt in opdracht van Rijkswaterstaat de A1 tussen de aansluiting Bunschoten en knooppunt Hoevelaken van twee naar drie rijstroken. De snelweg krijgt er een extra rijstrook bij in de richting van Amsterdam naar Apeldoorn. Tevens wordt het viaduct over het spoor (de verbinding Amersfoort-Zwolle) vernieuwd.

Tijdens de Dag van de Bouw kunnen geïnteresseerden niet alleen zien hoe ver de bouw gevorderd is, maar krijgt men ook uitleg over hoe de bouw in z'n werk gaat. Vanaf een hoogwerker krijgt de bezoeker een goed beeld van het werk. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over het werken met asfalt en beton. Ook wordt er aandacht besteed aan veiligheid voor de weggebruiker bij het passeren van wegwerkzaamheden zoals: hoe werkt een dode hoek. Voor de echte liefhebbers van de wegenbouw staan er ook een aantal machines die bekeken kunnen worden. Daarnaast zijn er activiteiten speciaal voor kinderen. Zij kunnen zelf een kunstwerk (brug) van hout bouwen onder begeleiding van een echte timmerman, een bouwplaat van een Rijkswaterstaatauto in elkaar zetten of een mooie tekening maken. Ook is er een springkussen aanwezig.

Joris van den Hoek, omgevingsmanager van Van Gelder-Mobilis: ,,Er valt bij ons dus genoeg te zien en mee te maken 13 juni. Het wordt een leuke dag voor jong en oud. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze bouwplaats bij de kruising Databankweg/Brenninkmeijerlaan."

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek.

Kijk voor meer informatie op www.dagvandebouw.nl.