• Kerstsamenzang Hoevelaken

Kerstsamenzang Hoevelaken bij Euretco

HOEVELAKEN De traditie van de Kerstsamenzang Hoevelaken wordt dit jaar weer voortgezet. Op 16 december om 19.30 uur vindt de 51e editie plaats in de grote zaal van Euretco aan de Koninginneweg in Hoevelaken. De toegang is vrij. Er is na afloop een collecte, de opbrengst gaat dit jaar naar het diaconaal jongerenproject Oeganda van De Eshof en de Paulusparochie.

Gerrit Steen

Nadat de Kerstsamenzang vorig jaar vanwege personele problemen afgelast werd, wordt de 51e editie in een verrassend en professioneel nieuw jasje gestoken. De oproep van bestuurslid Wim Schuijt eind vorig jaar voor nieuw bloed was zeer succesvol. Op onderdelen zijn werkcommissies samengesteld met als succespeilers samenzang, kinderkoor en orkestbegeleiding. Wim Schuijt. ,,Voor dit laatste onderdeel heeft het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps zijn professionele medewerking toegezegd. Vorig jaar december zijn we met voorzitter Marcel Wagenveld van het NSFC in contact gekomen, zij vinden het ook een uitdaging om aan de Kerstsamenzang mee te werken."

ENTHOUSIAST ,,We werken er graag aan mee", aldus Marcel Wagenveld van NSFC. ,,We willen de avond vooraf, achteraf en met samenzang muzikaal begeleiden. Dit onder leiding van onze vaste dirigent Cor Pronk. We komen met ongeveer 35 muzikanten naar de Kerstsamenzang. We vinden het als orkest prettig om ons in Hoevelaken te laten zien. Sinds twee jaar doen we mee met de Avondvierdaagse en we willen ons ook eens op een andere manier presenteren, als een prachtig zittend orkest. We vinden het belangrijk om de jarenlange Hoevelakense traditie voort te zetten, het is een uniek gebeuren."

KINDERKOOR Een belangrijk onderdeel van de Kerstsamenzang is het Kinderkoor. Medewerking aan dit koor zal onder meer worden verleend door het kinderkoor de Jonge Lofstem, dat uit ongeveer 20 kinderen bestaat in de leeftijd tussen de 4 en 12 jaar. Met dit koor als onderdeel van het totale Kinderkoor belooft het een groot kinderzangkoor spektakel te worden. Het kinderkoor staat onder leiding van Dicky van der Veer en dirigente Anne van Wilgenburg en pianist Kees de Vreugd. Eén van de kinderen zal een gedicht voordragen dat speciaal voor deze gelegenheid is geschreven door Dicky van der Veer.

BEAMER De lezingen worden verzorgd door Michael Blaas. Hij zal lezen uit de Bijbel in gewone taal. En voor het eerst zal een verteller, Willem Buitink uit Amersfoort, een bijdrage leveren. Zijn vertelling is getiteld 'Een wonderlijk kerstdiner' en is gericht op jong en oud. Mocht je wel eens opzien tegen de drukte van het kerstdiner, dan is dit verhaal de moeite waard....! Voor het eerst wordt het programma via de beamer vertoond op enkele grote schermen, dit heeft als gevolg dat er geen programmaboekjes van de Kerstsamenzang nodig zijn. Door Omroep Nijkerk worden tv-opnamen gemaakt die worden uitgezonden via nijkerk.nieuws.nl en de facebookpagina's van Nijkerknieuws en Kerstsamenzang Hoevelaken.

VERRASSING  Bij de uitgang is er een collecte, waarvan de opbrengst gaat naar het diaconaal jongerenproject van De Eshof en Paulusparochie in Uganda. Bij de uitgang wacht voor iedere bezoeker nog een kleine verrassing. De zaal van Euretco is open vanaf 19.00 uur, de aanvang van de Kerstsamenzang is 19.30 en zal tot ongeveer 20.40 uur duren.  Voor meer informatie over de Kerstsamenzang kunnen belangstellenden terecht bij Adriaan Buitink (06-21206470), ambuitink@kpnmail.nl) of kijk op de facebookpagina van Kerstsamenzang Hoevelaken.