• Archief BDU Media

Jongen (13) op straat beroofd in Corlaer

NIJKERK De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof in de wijk Corlaer in Nijkerk. Een 13-jarige jongen werd daar donderdagmiddag 7 december beroofd van zijn portemonnee door twee onbekende mannen.

De jongen fietste die middag rond half vijf op het fietspad (Nautenase Steeg) dat door de wijk Corlaer loopt. Ter hoogte van de straat Kostverloren hoorde hij een scooter achter zich. Toen hij omkeek, zag hij een scooter en een fietser die naast elkaar reden. Even later kwam de bestuurder van de scooter naast de jongen rijden. De fietser bleef achter hem rijden. De bestuurder van de scooter dwong de jongen mee te fietsen naar de Roetgensgoed en vervolgens een steegje in aan de Husselmansgoed.

GETRAPT Daar werd de jongen door één van de twee mannen getrapt, waardoor hij met zijn fiets ten val kwam en vervolgens beroofd werd van zijn portemonnee. De twee mannen zijn er daarna vandoor gegaan in de richting van de Tellerswerft.

GETUIGEN De politie doet onderzoek naar deze straatroof en is op zoek naar getuigen die het tweetal op de scooter en fiets die middag hebben gezien in de wijk Corlaer. De twee mannen waren beiden gekleed in een trainingspak, één van de trainingspakken was zwart van kleur. Getuigen die meer weten over deze straatroof worden verzocht contact op te nemen met de politie via 090-8844 of anoniem via 0800-7000.