• Met een stijlvol schot bracht Menno van der Woude Veensche Boys op 2-0.

    Kees van den Heuvel

Ivo te Velthuis geeft titelstrijd niet op

NIJKERKERVEEN Met nog vijf duels te spelen weigert Ivo te Velthuis de titelstrijd op te geven. ,,We zijn afhankelijk van Scherpenzeel, maar moeten vooral zelf winnen. Enerzijds om de druk erop te houden en anderzijds om eventueel met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan." Tegen AVW'66 deed Veensche Boys wat ze moesten doen, namelijk winnen met 4-2.

Rob Schoon

Te Velthuis benadrukt dat het kampioenschap nog niet is beslist. ,,Zolang we nog kans hebben, moeten we ervoor gaan. Het is echter wel zo dat Scherpenzeel maar blijft winnen. Zij zijn heel constant en wij hebben teveel onnodige punten verspeeld. Ook zaterdag tegen AVW'66 ging het nog bijna mis."

OPPERMACHTIG Het duel in Westervoort direct na de winterstop werd met 3-1 verloren en daar had Veensche Boys geen goed gevoel over.

Op eigen veld hadden de Veenders zaterdag echter weinig te vrezen van AVW'66. Veensche Boys was oppermachtig en AVW'66 had vrijwel niets in te brengen.

De 1-0 uit een benutte strafschop door Danny Brouwer en de 2-0 van Menno van der Woude was slechts een matig afspiegeling van de verhoudingen binnen de lijnen.

Niets leek een enorme overwinning in de weg te staan toen Brouwer na rust de 3-0 aantekende. ,,Toen kregen zij echter een strafschop en vlak daarna scoorden ze ook nog de 3-2. Tja, toen werd het weer spannend, want zij geloofden er ineens weer helemaal in."

VERDIEND ,,De slotfase werd daarmee nog spannend, maar gelukkig deden we het nu beter dan tegen Valleivogels en Scherpenzeel. Geen tegendoelpunt in de blessuretijd en zelfs de 4-2 via Yannick Bouw. Al met al een verdiende winst, maar toch weer te spannend."

Te Velthuis wil graag promoveren met Veensche Boys. ,,Ik ga nog zeker een seizoen door en een klasse hoger spelen wil je altijd als sporter. En ik denk dat we er de ploeg voor hebben, dus wat mij betreft wordt het eerste klasse volgend seizoen. De weg is echter nog vrij lang, want als we via de nacompetitie moeten, mag er niets fout gaan."

COLLECTIEF Net als trainer Van Vliet ziet Te Velthuis het collectief van Veensche Boys als sterkste wapen. ,,We zijn een eenheid en dat is de eerste stap. Het klinkt natuurlijk afgezaagd, maar klopt toch wel. Als we het collectief goed hebben staan, komen de individuele kwaliteiten van enkele spelers extra tot zijn recht. En in die duels hoeven we voor niemand te vrezen."

Op papier wacht zaterdag een eenvoudig duel bij Renswoude. ,,Dat zijn de gevaarlijkste duels voor ons. Zij hebben de punten net zo hard nodig om degradatie te voorkomen. Dat betekent een scherpe tegenstander en daar moeten we dezelfde inzet tegenover zetten."

,,We gaan natuurlijk voor de winst, want we hopen op puntverlies van Scherpenzeel en anders tanken we vertrouwen voor de nacompetitie."