• Herman de Jongh verzorgde een programma voor de bewoners van Zorgerf-Buiten bij het tekenen van de overeenkomst.

    Wijnand Kooijmans

IVN en Zorgerf-Buiten werken samen

NIJKERK Ouderen in contact brengen met de natuur om hen zou een gezonde en gelukkige oude dag te bezorgen. Dat is de intentie van de overeenkomst tussen Zorgerf Buiten-Land in Putten en Nijkerk en IVN Natuureducatie.

 

Wijnand Kooijmans

 

De aftrap werd verricht door wethouder Gerbert Priem van de gemeente Putten die, samen met bewoners, een groot insectenhotel onthulde. Daarvoor werd de overeenkomst getekend tussen Yvonne van der Leest, eigenaar van Zorgerf Buitenland en regiodirecteur Joline de Weerdt van IVN-Oost. Door IVN-er Herman de Jongh werden vervolgens aan de hand van zijn collectie opgezette dieren natuurverhalen. De bewoners zelf mochten een kunstwerk maken met bloemblaadjes.

 

DAGBEHANDELING Zorgerf-Buiten biedt dagbehandeling aan ouderen met dementie op locaties in Putten en Nijkerk. De bewoners worden actief betrokken bij het verzorgen van de dieren, de moestuin en het koken. In Putten is daarnaast de mogelijkheid te wonen in een bosrijke omgeving.

 

Met het project Grijs, Groen Gelukkig wil het IVN tienduizend ouderen de positieve effecten van de natuur laten ervaren. IVN helpt zorgcentra hun omgeving te vergroten en een natuurlijk activiteitenprogramma aan te bieden. Met behulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden wil IVN ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en buitenlucht.