• Harry Koelewijn

Inzamelingsdag afval gewijzigd

NIJKERK De afvalinzameling in Nijkerk is met ingang van het nieuwe jaar op een aantal punten gewijzigd, meldt de gemeente. Niet alleen de inzameldag kan hierdoor wijzigen. Ook is de route per straat veranderd.

De gemeente haalt nu ook huis-aan-huis het plastic, blik en de drankkartons (pmd-afval) op. Inwoners kunnen het pmd-afval aanbieden in de hiervoor bestemde pmd-container of in plastic zakken die de gemeente gratis beschikbaar stelt. Deze zakken zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk. Het legen van de containers en ophalen van de zakken vindt per soort afval om de drie weken plaats.

Wethouder Harke Dijksterhuis: ,,Het kan zijn dat inwoners in december vorig jaar of de eerste dagen van januari deze informatie gemist hebben. En dat hun gft-container en of restafval container hierdoor niet geleegd is. Remondis zorgt alsnog dat deze containers geleegd worden. Aan deze inwoners wordt gevraagd hiervoor zelf contact op te nemen met Renomdis, tel. 0800-8890988. Vanaf maandag 14 januari kunnen inwoners hun pmd-afval (plastic, metaal en drankkartons) aanbieden in de container met het oranje deksel of pmd-afvalzak.

INZAMLEROUTES Maandag, Nijkerkerveen en Paasbos; Dinsdag, centrum; woensdag, woonwijk Corlaer en woonwijk Doornsteeg; donderdag, Hoevelaken en vrijdag het buitengebied. Deze indeling is door Remondis gemaakt vanuit efficiencyoverweging.

Op www.mijnafvalwijzer.nl of de afvalkalender 2019, is te zien of een woning in een nieuwe inzamelroute valt.